Comunicació

Notes de prensa

L’aeroport de Castelló i PortCastelló estableixen sinergies per a impulsar el desenvolupament del sector logístic

28 October 2020

L’aeroport de Castelló i PortCastelló han acordat establir sinergies entre totes dues entitats amb l’objectiu de promoure l’avanç del sector de la logística i el creixement econòmic del territori. 

La directora general de la societat pública Aerocas, Blanca Marín, acompanyada per la directora de l’aeroport, Ivana Guinot, ha mantingut aquest dimecres una trobada amb el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, i la directora de l’entitat, Ana Ulloa.

Blanca Marín ha plantejat la conveniència de teixir aliances entre l’aeroport i el port, “a fi de reforçar el seu paper de palanca econòmica”. En aquest sentit, ha recordat que el Pla d’Acció Territorial (PAT) de l’àrea funcional de Castelló – presentat recentment pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España- planteja la generació de sinergies encaminades a fomentar la competitivitat, el creixement sostenible i la creació d’ocupació, “situant l’aeroport i el port com dos pilars fonamentals”.

La directora general de Aerocas i el president de PortCastelló han acordat treballar de manera coordinada en aquelles àrees comunes, així com compartir informació en aspectes vinculats al sector logístic.

Blanca Marín ha destacat que l’experiència i col·laboració del port “poden resultar de gran utilitat a l’aeroport” a l’hora d’orientar el desenvolupament de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), on està projectat un pol econòmic vinculat a la logística i a la indústria aeronàutica.

Per la seua banda, el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, ha destacat que la província de Castelló compta amb el port i l’aeroport com a infraestructures per al seu creixement. “En aquest sentit, la reunió ha servit per a trobar punts de col·laboració i sinergies que facen que les dues entitats públiques siguen part de la solució dels problemes que puga tindre el territori i part de la solució del creixement econòmic i generació d’ocupació, així com per a posar a la província de Castelló en el mapa del positiu”, ha assegurat.

 

Vull rebre les notes de premsa