Comunicació

Notes de prensa

Conselleria convocarà la comissió mixta que validarà l´estudi funcional de l´estació intermodal

16 November 2020

Visita conseller Arcadi

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat convocarà en les pròximes setmanes la comissió mixta encarregada de validar l’estudi funcional de l’estació intermodal del port de Castelló. Es tracta del pas previ necessari al projecte constructiu d’aquesta infraestructura la construcció de la qual assumirà íntegrament l’Autoritat Portuària de Castelló amb una inversió pròxima als 21 milions d’euros.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assegurat que és un pas important per a la competitivitat del teixit empresarial de tota la província i de PortCastelló. “L’estació intermodal permetrà atraure més empreses interessades a operar en el port de Castelló”, que actualment ocupa tercer lloc en granels sòlids en el sistema portuari espanyol.

Per la seua banda, el conseller Arcadi España ha assenyalat que “s’agilitaran tots els tràmits amb la finalitat que aquesta infraestructura productiva puga incloure’s en el Pla de Recuperació del govern d’Espanya”.

 

 

Així s’ha acordat en la reunió de treball que han mantingut tots dos càrrecs, i en la qual han estat acompanyats per la directora del port, Ana Ulloa, i la directora de Ports, Aeroports i Costes, María Luisa Martínez.

L’estudi funcional determina com es dimensiona la infraestructura perquè puga portar la càrrega prevista en l’estudi de demanda. L’estació disposarà de 30 hectàrees, disposarà d’ample mixt UIC i ibèric, amb vies de càrrega i descàrrega de 750 metres electrificades i connexió directa en tots dos sentits. Les principals destinacions dels trens que partirà des de l’estació són Madrid, Andalusia i Catalunya en l’àmbit nacional, i França, Alemanya i Itàlia en l’internacional.

D’altra banda, el president de l’Autoritat Portuària ha informat de les inversions previstes en matèria ferroviària per valor de 190 milions d’euros, en referència als accessos sud i la connexió interna entre dàrsenes i que situaran al port de Castelló entre els millors connectats del sistema portuari.

Per la seua banda, el conseller ha destacat la diversificació de trànsits de PortCastelló com una de les seues grans fortaleses. “És un port a més que creix de manera sostenible i escoltant al seu entorn”.

Després de la trobada, la delegació ha realitzat una visita a la terminal de Noatum en el port de Castelló.

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa