Comunicació

Notes de prensa

L’Autoritat Portuària de Castelló condiciona el moll de Costa per a reforçar el seu valor turístic

18 March 2019

Inverteix 100.000 euros en una façana ceràmica per a millorar l’estètica de l’entorn

L’Autoritat Portuària de Castelló ha invertit 100.000 euros en el condicionament de les parts posteriors dels locals de la Plaça del Mar amb l’objectiu de millorar l’estètica del moll de Costa i el seu entorn i reforçar el seu valor turístic.

Les obres han consistit en la construcció d’una façana ventilada que permet ocultar les parts dels locals de la plaça del Mar on s’emmagatzemen els contenidors de fem i que limiten amb la plaça del Séte. És una més de les actuacions d’embelliment que l’Autoritat Portuària de Castelló està impulsant per a convertir la zona lúdica del port en un focus d’atracció turística. La façana ha sigut construïda amb material ceràmic i s’il·lumina durant les hores nocturnes.

Aquesta actuació se suma a altres executades per PortCastelló per valor de 300.000 euros amb la idea de convertir el moll de Costa en una zona d’oci. Entre elles l’obertura a l’ús ciutadà de la plaça del Sète, amb un cost de 180.000 euros, l’habilitació de nous lavabos en la plaça de Mar adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, la instal·lació elèctrica en tot el moll de Costa per a facilitar la ubicació d’activitats lúdiques que fins a hora requerien de grups electrògens, la supressió del canal d’aigua en l’entrada de l’edifici Moruno que suposava una molèstia per als vianants, l’eliminació de respiradors i la seua substitució per bancs, així com la reordenació dels pàrquings.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha destacat la importància de la posada en valor del moll de Costa com a atractiu turístic i enclavament per a activitats que acosten el port a la societat. “Cada vegada s’estan desenvolupant més iniciatives de destacat èxit que aposten per PortCastelló, com el Red Pier Festival i Escala a Castelló”.

 A més, Francisco Toledo s’ha referit al notable increment de visites escolars al recinte portuari gràcies al programa “Coneix el teu port”, impulsat per l’Autoritat Portuària de Castelló. “Fer del port de Castelló un motor econòmic de la zona va més enllà de realitzar inversions en infraestructures industrials i es necessari acostar el port a la ciutat i fer-lo més atractiu”.

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa