Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló serà seu d’una cimera sobre el corredor mediterrani

20 May 2019

Participaran representants de ports associats a FERRMED

El port de Castelló serà seu d’una cimera reivindicativa sobre el corredor mediterrani. La jornada, impulsada per FERRMED, se celebrarà el pròxim 3 de juliol i és fruit d’una petició conjunta de l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària de Castelló. Totes dues institucions s’han referit a la necessitat d’unir esforços per a aconseguir que aquesta infraestructura es culmine com més prompte millor per a avançar en la senda del creixement de Castelló i el seu entorn.

El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, va traslladar a la junta directiva del lobby europeu FERRMED la importància de celebrar aquesta cimera en PortCastelló, atés que “els ports són clau per al tràfic de mercaderies per ferrocarril, ja que el 80% de les importacions i el 60% de les exportacions es realitzen pels ports”, ha assenyalat Francisco Toledo.

Francisco Toledo ha recordat que Espanya es troba a la cua de transport de mercaderies per ferrocarril, amb només un 5% del transport terrestre, mentre que la mitjana de la Unió Europea és del 18%. “Aqueixa enorme diferència es paga amb majors costos logístics per a les empreses, major cost energètic, major factura del petroli i majors costos ambientals que acabaran repercutint-se en el transport”. Cal recordar l’aposta de PortCastelló per la connexió ferroviària, amb inversions previstes de més de 60 milions per a millorar la connectivitat per ferrocarril.

Per la seua part, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha afirmat que “Castelló és una ciutat amb molt de present i un brillant futur on infraestructures com el corredor faran que les empreses siguen més competitives”. Ha afegit que “la culminació del corredor se sumarà a la nova zona logística plantejada en el nou Pla General de Castelló i a l’estació intermodal a l’entorn del port, totes elles infraestructures que serviran per a impulsar l’activitat portuària i generar riquesa”.

La jornada estarà centrada específicament en la connectivitat ferroviària dels enclavaments portuaris i participaran representants de ports associats a FERRMED, entitat que té com a objectiu unir Europa de nord a sud mitjançant un corredor ferroviari que connecte les zones de major activitat econòmica i logística, potenciant especialment les connexions de ports.

 

 

Vull rebre les notes de premsa