Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló es presenta en Cersaie com el port de la ceràmica

26 September 2019

PortCastelló en Cersaie2019

Francisco Toledo destaca la fortalesa i importància mundial del sector ceràmic

PortCastelló està present en la fira `Cersaie´ a la ciutat italiana de Bolonya per a recolzar al sector ceràmic de la província, donar a conéixer la seua oferta d’infraestructures i serveis i exposar els beneficis d’operar des d’aquest enclavament logístic.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, acompanyat de la directora del port, Ana Ulloa, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, estan mantenint trobades amb diversos responsables d’empreses del sector ceràmic de la província, donat el pes que representa aquest sector per a l’economia de Castelló.

Cal recordar que el 90 per cent de les empreses fabricadores de productes ceràmics es concentra a la província i per això el port de Castelló juga un paper fonamental. De fet, ocupa el quart lloc dels 46 ports que conformen el sistema portuari espanyol en trànsit de granels sòlids gràcies a les importacions de matèries primeres ceràmiques.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat que el creixement de trànsits en el port castellonenc relacionats amb la ceràmica confirmen el vincle entre PortCastelló i el sector: en huit anys, el seu tràfic d’exportació ha crescut un 101% i un 196% el tràfic d’importació.

L’empresariat castellonenc ha trasllat a Francisco Toledo el seu optimisme en aquesta edició firal, motivat per la major afluència de visitants, així com per fet de constatar que el sector espanyol està guanyant quota de mercat al seu principal competidor, l’italià.

Francisco Toledo ha ressaltat durant la jornada el paper del sector ceràmic com a pilar fonamental de l’economia de la província”. “És exemplar pels seus resultats, la seua capacitat d’innovació i investigació i la seua contribució a incrementar el PIB industrial”. “Ha passat per diverses crisis al llarg dels últims anys, però gràcies al sacrifici i esforç d’empresaris i treballadors ha eixit enfortit en el seu conjunt de totes elles”. En aqueixa línia, ha insistit que “el sector té en PortCastelló un compromís incondicional”.

Peu de foto:

Cersaie: (D’esquerra a dreta) – Miguel Rojo, gerent de la Fundació PortCastelló; Juan Vicente Bono, president de ASEBEC: Ana Ulloa, directora de PortCastelló; Francisco Toledo, president de l’Autoritat Portuària de Castelló; Vicente Nomdedéu, president de Ascer; Javier Rodríguez Zunzarren, president del col·legi d’Enginyers Industrials de Castelló i Javier Rodríguez, director de Qualicer.

 

Vull rebre les notes de premsa