Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló es prepara per a rebre al creuer de luxe Crystal Esprit en el moll de Llevant

14 May 2019

Crucero puerto de Castellón

PortCastelló rep aquest divendres al primer dels 5 creuers previstos per a enguany. Es tracta del vaixell Crystal Esprit, i serà el primer en la història del port que amarre en el moll de Llevant, al costat de la zona lúdica del moll de Costa, i en el mateix enclavament on ja es va acollir al bacallaner portugués Santa Maria Manuela durant l’esdeveniment Escala a Castelló.

Aquest creuer de luxe va començar a operar en 2016 de la mà de la companyia nord-americana Crystal Cruises, filial de la naviliera japonesa de càrrega Nippon Yusen Kaisha. Pertany a la gamma dels coneguts com a iot boutique i escalarà aquest divendres amb 80 tripulants i 52 passatgers a bord, en la seua majoria americans i japonesos d’alt nivell adquisitiu.

L’Autoritat Portuària de Castelló ha realitzat obres de millora i accessibilitat en el moll de Llevant amb la finalitat de tindre’l tot preparat per a rebre als creueristes, que han contractat excursions molt diverses. Entre elles jugar a golf amb el pare i entrenador de Sergio García, passejar per la Serra d’Irta i participar en la reconstrucció de nius, practicar espeleo-caiac en la gruta de San José en Vall d´Uixó, o recórrer la via verda que uneix Benicàssim amb Oropesa concloent amb una sessió de spa en El Palasiet. Alguns creueristes han optat per conéixer la ciutat de Castelló a peu en una ruta selecta de tres hores que inclou visita al mercat i degustació de productes locals.

El Crystal Esprit inaugura la campanya de creuers aquesta temporada en PortCastelló, en la qual hi ha tancats un total de 5. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha destacat que “hem aconseguit superar la barrera dels dos creuers anuals, fruit del treball de totes les institucions involucrades”, en referència a l’Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló, Turisme Comunitat Valenciana, Cambra de Comerç, Aerocas, Universitat de Castelló, Fundació PortCastelló i la pròpia Autoritat Portuària, integrades sota el paraigua de Castelló Cruise Club.

Francisco Toledo també ha posat en valor l’acció comercial de la Fundació PortCastelló, amb l’organització de viatges de familiarització amb operadors i navilieres per a impulsar Castelló com a destinació creuerística. Durant aquests fam trips agents del sector tenen l’oportunitat de conéixer l’oferta turística, gastronòmica i cultural de la província.

La pròxima escala programada en PortCastelló és la del vaixell Sirena, de la naviliera Oceania Cruises, al qual seguiran durant juliol, agost i octubre, el Marella Dream, de la mà de la naviliera Marella Cruises.

Dades del creuer:

  • Horari: Arribada 09.00 hores / Eixida 17.00 hores
  • Vaixell: Iot Crystal Esprit, de 85 metres d’eslora i 3.370 GT.
  • Consignatari: Simón Montolío & Cia.. Shipping Agents (com subagent de Pérez & Cía)
  • Touroperador: Pérez & Cía
  • Novetat: amarratge en Moll de Llevant al costat de zona lúdica del Moll de Costa
  • Capità: Captain Krzysztof Majdzinski
  • Bandera del vaixell: Bahames,
  • Itinerari: 8 dies de duració, iniciant viatge el diumenge dia 12 de maig a Màlaga, recorrent Almeria, Cartagena, Alacant, València, Castelló, i finalitzant a Barcelona el diumenge 19 de maig.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa