Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló retirarà 47 vehicles i remolcs abandonats en zona portuària

28 January 2019

L’Autoritat Portuària de Castelló ha iniciat els tràmits pertinents per a retirar un total de 47 vehicles abandonats. La majoria es concentren a l’interior del port, en la seua dàrsena nord, encara que també s’han localitzat a l’entorn de la plaça del Mar i en el pàrquing d’accés nord. Es tracta de turismes, remolcs, semi remolcs, plataformes, furgonetes, tractors, pales excavadores i fins i tot un autobús.

 

L’Autoritat Portuària ha identificat als propietaris dels vehicles, i a partir d’ara s’inicia un procediment la tramitació de la qual pot arribar a durar diversos mesos. Els titulars dels vehicles disposen d’un mes per a retirar-los de la zona. En cas contrari, l’Autoritat Portuària es farà càrrec de la seua recollida i posterior tractament com a residu sòlid urbà amb el conseqüent càrrec de les despeses generades per l’operació i iniciarà un procés sancionador.

 

Del total de vehicles localitzats, un total de 17 tenen una ordre d’embargament per diferents jutjats espanyols, per la qual cosa en aquest cas és necessari comunicar a la Direcció General de Trànsit la situació perquè procedisca a donar de baixa el vehicle en el seu registre. Una vegada retirats tots aquests vehicles s’alliberarà un ampli espai per a la seua posterior concessió per a usos portuaris.

 

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha afirmat que “el port no pot convertir-se en un abocador de vehicles ni en un desballestament”, per la qual cosa “ja hem posat en marxa tots els mecanismes necessaris per a endreçar la zona, la qual cosa ens permetrà concedir aquest espai”

 

Al mateix temps, Francisco Toledo ha assenyalat que s’intensificaran les accions de vigilància per a evitar que es repetisquen aquest tipus d’accions. “Aquests vehicles abandonats suposen un focus de contaminació i a més projecten una imatge negativa del port”, ha assenyalat.

Vull rebre les notes de premsa