Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló reivindica l’accés de les dones a totes les professions portuàries

7 March 2019

Francisco Toledo: “Com a institució pública tenim la responsabilitat de trencar motles i visibilitzar opcions professionals considerades masculines”

L’Autoritat Portuària de Castelló se suma als actes amb motiu del 8 de març reivindicant l’accés de les dones a totes les professions portuàries.

L’objectiu és visibilitzar que les dones poden accedir i exercir en les mateixes condicions i igualtat d’oportunitats ocupacions fins ara copades per homes. Entre ells el de policia portuària, una professió desconeguda que la institució vol promocionar entre les dones.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha assegurat que el sector portuari està eminentment masculinitzat, i per això ha assenyalat la importància de donar a conéixer i promocionar des de la institució aquells llocs de treball als quals no opten les dones. “La presència de la dona en l’àmbit laboral és major cada dia, però els rols i estereotips de gènere que prevalen en certes professions impedeixen el seu ple desenvolupament professional”. De fet, en PortCastelló només una dona d’un total de 41 persones forma part del col·lectiu de policies portuaris.

Aquesta desigualtat no es reflecteix en la resta de la plantilla de l’Autoritat Portuària de Castelló, i en els llocs alts de l’organigrama del personal no subjecte a conveni es compleix la paritat amb una majoria de dones, una total de 13 de 23. No obstant això, “es fa necessari promoure l’accés de les dones a altres professions portuàries que els poden resultar atractives i la denominació de les quals pot portar a engany”, en referència al processos de selecció per a policia portuari.

“Apostem per equiparar a homes i dones i aprofitar el talent que totes les persones són capaces d’oferir”, ha assenyalat Francisco Toledo, qui s’ha referit a la “responsabilitat que tenim com a institució pública de trencar motles, visibilitzar opcions professionals considerades masculines i combatre a través de la informació les dificultats de les dones per a accedir a elles”.

L’Autoritat Portuària de Castelló ha establit enguany per primera vegada la categoria d’Igualtat en els seus premis Faro PortCastelló amb l’objectiu de reconéixer aquelles iniciatives en l’àmbit de la comunitat portuària que treballen per promoure la diversitat de gènere. El jurat ha seleccionat a WISTA (Women´s International Shipping&Trading Association), organització internacional conformada per més de 3.000 dones de 46 països que desenvolupen els seus treballs en diferents llocs de gestió i presa de decisions en el sector marítim.

 

 

Peu de foto: Pilar Góngora, única policia portuària en l’Autoritat Portuària de Castelló

Vull rebre les notes de premsa