Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló pressuposta inversions rècord per a 2020

29 October 2019

Plan de Empresa

L’Autoritat Portuària de Castelló contempla inversions per valor de 26.296.00 euros

Aquesta quantitat suposa multiplicar per nou la inversió en cinc anys

L’Autoritat Portuària de Castelló (APC) ha acordat amb l’Organisme Públic Ports de l’Estat (OPPE) el seu Pla d’Empresa per a 2020 que contempla un pressupost d’inversions de 26.296.000 euros. Aquesta quantitat  suposa multiplicar per nou les inversions des de 2015, quan  es van destinar 3,04 milions.

Aquest pressupost permetrà impulsar infraestructures productives que generaran ocupacions i oportunitats, tals com la connexió ferroviària interna en el port de Castelló, la construcció d’un nou moll de granels líquids, urbanització de la dàrsena sud i millores en la dàrsena nord. També es contempla la licitació de l’estació intermodal i accés ferroviari sud, dos projectes als quals es destinaran 2,3 milions.

A més, l’Autoritat Portuària de Castelló preveu invertir en eficiència energètica i actuacions en sostenibilitat mediambiental, a través d’un ambiciós pla de protecció mediambiental que preveu 21 actuacions concretes i “que ens situarà a l’avantguarda en aquest important tema”, ha afirmat el president de l’entitat, Francisco Toledo.  De fet, el president Ports de l’Estat, Salvador de l’Alzina, ha traslladat en la reunió la felicitació del departament de sostenibilitat de l’entitat a l’Autoritat Portuària de Castelló pel seu pla de protecció ambiental.

El Pla d’Empresa de la APC planteja de nou la rebaixa de taxes de la mercaderia i del vaixell, amb el que PortCastelló es posarà al capdavant dels ports del sistema portuari espanyol amb menors taxes. Cal recordar que el port de Castelló ha rebaixat taxes tres anys consecutius.

La rebaixa de taxes i el pla d’inversions aprovat, -per import de més de 80 milions i del qual formen part els 26,3 milions en 2020-, “són possibles gràcies a la rendibilitat del port de Castelló”. De fet, segons les dades aportades per Ports de l’Estat, tanca 2018 com el port amb major rendibilitat respecte a fons propis entre les 28 Autoritats portuàries espanyoles.

Aquests bons resultats econòmics són fruit del creixement d’ingressos, -gràcies a l’augment de trànsits i de la ubicació d’empreses en el port mitjançant concessions- i la contenció de despeses d’explotació, “i posicionen a PortCastelló com el de millors resultats d’explotació respecte a ingressos de tot el sistema portuari, la qual cosa és una bona mesura d’eficiència en la gestió”.

Els Plans d’Empresa formen part del marc estratègic de desenvolupament tècnic, econòmic, financer i de recursos humans del conjunt del sistema portuari espanyol.

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa