Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló participa en Cevisama amb xifres rècords en tràfic total de mercaderies i trànsit ceràmic

30 January 2019

El trànsit ceràmic suposa un 36,7% del total del trànsit del port de Castelló

PortCastelló guanya quota de mercat marítima en l’exportació ceràmica, que creix un 12´8%

14 de les 28 Autoritats Portuàries espanyoles tenen menys trànsit total que el que suposa només el trànsit ceràmic en PortCastelló

El port de Castelló acudeix un any més a la fira CEVISAMA per a visualitzar l’aliança implícita entre el sector ceràmic i PortCastelló i mostrar el seu potencial per a afavorir la competitivitat del sector com a node logístic d’importació i exportació i com a plataforma logística. “CEVISAMA ens dóna l’oportunitat de contactar amb navilieres, importadors i exportadors, per a establir noves relacions comercials o per a prendre el pols de les existents i millorar-les en la mesura del possible”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, durant un acte que s’ha celebrat en l’estand de PortCastelló i que ha congregat a més d’un centenar de representants de la Comunitat Portuària.

Francisco Toledo ha destacat que 2018 ha sigut un any de rècords en PortCastelló. Rècord en tràfic total de mercaderies, en moure 21.137.629 tones, un 18% més que l’any anterior.

Rècord també en trànsit de granels sòlids: 7.425.415 tones, un 14,9% més que en 2017, la qual cosa situa a PortCastelló com el quart port més important en aquest tipus de trànsits, conseqüència principalment de la importació de matèries ceràmiques.

I rècord en trànsit ceràmic. Suposa el 36,7% del total del trànsit de PortCastelló, la qual cosa li posiciona com el port de la ceràmica per antonomàsia. En concret, en 2018 el port de Castelló ha mogut un total de 7,7 milions de tones de mercaderies vinculades al sector ceràmic, la qual cosa suposa un 8,3% més que en 2017. Les importacions de matèries primeres han ascendit a 5,2 milions, un 6,2% més que en 2017, i les exportacions han arribat a 2,5 milions, un 12,8% més que en 2017.

Aquest creixement de l’exportació de PortCastelló, molt superior a les exportacions globals, signifiquen que el port ha ampliat la seua quota de mercat en l’exportació marítima, fruit de l’increment de la competitivitat.

Una altra dada que visualitza la importància del sector per al port és que 14 de les 28 Autoritats Portuàries espanyoles tenen menys trànsit total que el que suposa només el trànsit ceràmic en PortCastelló. “Així doncs podem dir que el trànsit ceràmic de PortCastelló justifica per si mateix l’existència del port”, explica el president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Gràcies al sector ceràmic PortCastelló ocupa importants llocs en els rànquings de trànsits dels 46 ports espanyols d’interés general. Concretament el port de Castelló és el cinqué en trànsit de import/export, després dels quatre grans ports espanyols.

“Per tant estem al costat del sector ceràmic en les seues principals fires, tant CEVISAMA al gener com CERSAIE al setembre, mostrant la nostra oferta i serveis afavoreixen la competitivitat del sector ceràmic”, explica Francisco Toledo.

Les novetats que presenta el port de Castelló a través del seu estand en CEVISAMA són vàries. D’una banda enguany PortCastelló baixarà taxes per tercer any consecutiu, concretament un 10% la taxa de mercaderia i un 5% la de buc, “situant-nos en l’escamot de cap dels ports amb menors taxes”, ha indicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló. A més, el port prosseguirà la seua política de bonificacions al sector ceràmic.

D’altra banda, enguany començaran les obres per a millorar la connectivitat ferroviària que continuaran l’any vinent amb la construcció de l’estació intermodal al costat del port, “i que serà essencial per a l’exportació del sector ceràmic”.

I finalment “donem a conéixer la nostra oferta de sòl com a plataforma logística tant dins del recinte portuari, en la dàrsena sud, com en els tres milions de metres quadrats que conformen la zona d’activitats logístiques i industrials entorn del port de Castelló”, ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

Francisco Toledo ha ressaltat en la seua compareixença les inversions en les tres terminals de granels sòlids per valor de 68,9 milions, “que permetran guanyar en eficiència, efectivitat, sostenibilitat i protecció ambiental”.

Francisco Toledo ha afirmat que “PortCastelló és molt competitiu per al sector ceràmic en importació i en l’exportació als països amb els quals tenim línies regulars: països del Mediterrani, Mar Negre, Mar Roig, Àfrica oriental i occidental i Golf Pèrsic”.

 

 

Vull rebre les notes de premsa