Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló mostra el seu potencial al teixit empresarial turolense

8 May 2019

El port de Castelló es presenta com “la porta de Terol” en una jornada que congrega a 45 empresaris en el recinte

Un total de 45 empresaris de Terol de diferents sectors han visitat el port de Castelló per a conéixer les oportunitats d’operar a través d’aquest recinte, en una jornada organitzada per la Fundació PortCastelló en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló. La delegació empresarial ha estat liderada pel president de la Cambra de Comerç de Terol, Antonio Santa Isabel, i el president de Cepyme Teruel, Juan Andrés Ciércoles.

És la primera vegada que PortCastelló organitza una promoció d’aquestes característiques amb empreses turolenses en el propi port. La jornada s’ha desenvolupat sota el lema “Port de Castelló, porta de Terol”, atés que el port de Castelló pot connectar a Terol amb més de 101 països.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló (APC), Francisco Toledo, ha subratllat que “Teruel és una zona estratègica per a PortCastelló”, i s’ha referit a la necessitat d’enfortir relacions amb el seu teixit empresarial. Així, ha presentat les potencialitats que ofereix el recinte portuari, entre elles, la seua òptima connectivitat. De fet, és el cinqué millor connectat d’Espanya segons l’Índex de Connectivitat Marítima elaborat per la Fundació València Port i que mesura el volum de connexions, destinacions i freqüències dels ports.

La jornada ha servit per a posar en valor altres dades que situen a PortCastelló entre els primers d’Espanya, tals com ser el tercer més rendible del país i el primer en resultats d’explotació respecte d’ingressos. “Tot això ens ha permés rebaixar les taxes durant tres anys seguits, perquè som un port que traslladem la rendibilitat en millora de la competitivitat”, ha explicat Francisco Toledo.

El president de la APC ha explicat als empresaris que PortCastelló ocupa el nové lloc dels 46 ports d’interés general en tràfic de mercaderies, “creixent per damunt de la mitjana, un 18% enfront del 3,3% de la resta del sistema”.

Els empresaris turolenses han recorregut diverses terminals especialitzades en diferents trànsits amb la finalitat de conéixer la diversificació i polivalència aconseguida pel port de Castelló. Així, han visitat la terminal de contenidors de APM Terminals Castelló, la terminal de granels sòlids de PortSur i la terminal frigorífica de Noatum des de la qual s’exporta la taronja cap als Estats Units.

També se’ls ha informat de les inversions en infraestructures productives que milloraran la connectivitat tant terrestre com ferroviària de PortCastelló, un amarratge de granels líquids i la nova zona logística per a continuar creixent de manera sostenible i generar ocupació

Per la seua part, la directora del port de Castelló, Ana Ulloa, s’ha referit a la posició geoestratègica que ocupa el port de Castelló, “on conflueixen tres corredors ferroviaris”, en referència al mediterrani, càntabre mediterrani i central mediterrani. Ana Ulloa ha remarcat que “el port de Castelló és la porta de Terol per a les seues exportacions, perquè estem a 140 quilòmetres”.

La jornada ha inclòs una visita a instal·lacions d’algunes empreses turolenses que han realitzat inversions en concessions en el port de Castelló.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa