Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló exposa en Breakbulk Europe els seus rècords en granels sòlids

21 May 2019

El port de Castelló mostra en la fira de Bremen el seu potencial en logística i serveis de càrrega per a projectes especials

El port de Castelló, a través de la Fundació PortCastelló, participa en Breakbulk Europe 2019, la fira especialitzada en “project càrrec” i càrrega a granel que serveix com a punt de trobada per a operadors logístics, empreses transitàries i fabricants de tot el món.

Més de 11.000 professionals del sector participen en aquest esdeveniment, que se celebra des de hui i fins al 23 de maig a la ciutat alemanya de Bremen. PortCastelló participa sota el paraigua comercial de Ports de l’Estat en l’estand “Ports of Spain” amb l’objectiu de mostrar el seu potencial logístic i el seu creixement, que li situa entre els nou primers ports espanyols i el quart en trànsit de granels sòlids.

De fet, PortCastelló es presenta en Breakbulk Europe batent rècords de tones mogudes en 2018, superant els 21 milions, la qual cosa li converteix en el segon port del sistema portuari amb major creixement de trànsit total, un 18%. També mostrarà el seu rècord de granels sòlids amb 7,4 milions de tones l’any passat, sent el que més creix en aquest tipus de trànsits.

La Fundació també promocionarà les potencialitats que ofereix el recinte portuari castellonenc en matèria de connectivitat. De fet, és el cinqué millor connectat d’Espanya segons l’Índex de Connectivitat Marítima elaborat recentment per la Fundació València Port i que mesura el volum de connexions, destinacions i freqüències dels ports.

D’altra banda, PortCastelló divulgarà en la fira el seu potencial per al maneig de càrregues especials i maquinària especial, com demostra el fet que la multinacional danesa LM Windpower haja triat al port de Castelló per a exportar les pales de 73,5 metres de longitud per a generadors eòlics des de la seua factoria en Les Coves de Vinromá fins al mar del Nord. Són les més grans que es fabriquen a Europa i el seu transport i embarcament requereixen d’una operativa i tècnica molt especial.

El port de Castelló ha organitzat una àmplia agenda de treball per a establir contactes comercials i informar de les infraestructures productives en matèria de connectivitat viària i ferroviària així com la seua nova zona logística.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha destacat que el port de Castelló és un node logístic essencial en el Mediterrani i ha recalcat que “som altament competitius per al transport de càrregues especials”. Al mateix temps, ha assenyalat que “les indústries de la càrrega de projecte generen oportunitats de negoci”.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa