Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló tanca el millor febrer de la seua història en tràfic total de mercaderies

22 March 2019

Creix un 9,6% respecte a febrer del passat any i comptabilitza 1.561.787 tones

PortCastelló prossegueix la seua senda de creixement i tanca el millor mes de febrer de la seua història en tràfic total de mercaderies. Així, pels molls del recinte portuari s’han mogut al febrer un total d’1.561.787 tones, la qual cosa representa un creixement del 9,6% més que al febrer del 2018.

A més, el port de Castelló tanca el millor febrer de la seua història en graneles sòlids. En concret, comptabilitza 472.467 tones, la qual cosa suposa un 25,2% més respecte del mateix període de l’any anterior. Aquest increment ratifica al port de Castelló com el port de la ceràmica i confirma el dinamisme del sector ceràmic de la província de Castelló que importa matèria primera per a la seua producció, tal com ha informat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

També puja el trànsit de granel líquid aquest mes de febrer en PortCastelló, que registra 849.451 tones, la qual cosa representa un 10,9% més que el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, el tràfic de mercaderia general en PortCastelló ha descendit un 15,1% en registrar-se 237.826 tones, i també baixa un 10,6% el trànsit de contenidors, en moure 16.973 TEUs al febrer d’enguany.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha recordat que “el port és un termòmetre de l’activitat econòmica i el creixement de quasi un 10% del tràfic de mercaderies durant febrer es tradueix en generació d’ocupacions directes i indirectes per a l’entorn”.

El port de Castelló suma ja 3.280.190 tones en l’acumulat de l’any. Francisco Toledo ha recordat que “2019 és l’any de recollir els fruits de l’estratègia empresa per a situar al port de Castelló entre els primers del sistema portuari espanyol”. De fet, PortCastelló va tancar 2018 escalant un lloc en el ránking i se situa com el nové port dels 46 d’interés general.

 

 

Vull rebre les notes de premsa