Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aplaudeix l’aprovació del Pla General Estructural de Castelló

3 May 2019

Francisco Toledo assegura que la Zona d’Activitats Logístiques i Industrials es convertirà en focus d’atracció d’inversions i generació d’ocupació

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, aplaudeix l’aprovació del Pla General Estructural de Castelló en el ple de l’Ajuntament del passat dimarts, perquè és “el primer pas per a tindre un Pla General d’Ordenació Urbana -PGOU- necessari per a atraure inversions”.

Francisco Toledo ha destacat que aquest pla té en compte les al·legacions presentades per PortCastelló i amplia la zona d’Activitats Logístiques i Industrials a l’entorn del port, en passar de 1,9 milions de metres a 2,8 milions. “És important per al futur de tota la província, perquè serà un focus d’atracció d’inversions i generació d’ocupació per l’atractiu de reunir en un mateix espai el ferrocarril, el port i l’autovia”.

L’Autoritat Portuària de Castelló va considerar en les seues al·legacions que la superfície inicialment contemplada no cobria les necessitats de demanda potencial del teixit industrial castellonenc, “màximament quan part es dedicava a servitud per la línia d’alta tensió i l’estació intermodal”, ha dit Francisco Toledo.

A més, PortCastelló va presentar un estudi comparatiu amb altres àrees logístiques planificades i en explotació d’Espanya i ports competidors, en el qual es constata que “la superfície proposada resultava insuficient per a atendre els requeriments logístics dels sectors econòmics castellonencs”

Francisco Toledo ha destacat “la sensibilitat” de l’actual equip de govern a l’Ajuntament de Castelló en posar en valor la zona logística del port. “Lamentablement el PGOU aprovat per l’anterior equip de govern va ser anul·lat per la justícia i amb això Castelló va perdre el tren del creixement i possibles inversions econòmiques”.

“La zona d’Activitats Logístiques i Industrials, que en el seu moment es va denominar Parc Castelló, va tindre una promesa d’inversió per al seu desenvolupament per part del govern de Francisco Camps de 100 milions d’euros en 2003. No obstant això es va incomplir i el projecte va quedar paralitzat”, ha recordat el president de l’Autoritat Portuària.

En paral·lel, s’han desenvolupat altres zones logístiques com Parc Sagunt i  “l’actual govern valencià de Ximo Puig ha aconseguit en aquesta legislatura que estiga ple d’empreses, per la qual cosa es plantegen un Parc Sagunt II”.

Francisco Toledo ha manifestat que “Castelló va perdre el tren de creixement per la irresponsabilitat del govern de Francisco Camps i de l’Ajuntament de José Luis Gimeno”. “No obstant això, després de l’aprovació del PGOU per part de l’Ajuntament que presideix Amparo Marco podem tornar a agafar aqueix tren”, ha conclòs.

 

Vull rebre les notes de premsa