Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló acollirà II Escala a Castelló del 25 al 29 de d´abril

24 January 2019

Francisco Toledo destaca que “el port s’obri a la ciutat en un esdeveniment únic de la mà de l’Ajuntament de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana”

La Fira Internacional de Turisme FITUR ha sigut l’aparador en el qual s’han presentat les novetats de la II edició d’Escala a Castelló, que se celebrarà del 25 al 29 d’abril en el port de Castelló. Un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i l’Autoritat Portuària de Castelló, i que l’any passat ja va congregar a 75.000 persones.

El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha felicitat l’equip d’Escala a Castelló a l’Ajuntament “per posar en marxa un esdeveniment innovador, que va superar totes les nostres expectatives en la seua primera edició i que estem convençuts que continuarà creixent”. “El Port no solament té el deure de col·laborar sinó l’obligació de participar en un festival de tradicions marineres, que és una aposta pel turisme i per diversificar l’economia castellonenca”, ha manifestat. “Amb aquesta iniciativa el port s’obri a la ciutat”.

Per part seua, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ressaltat que la segona edició duplica el seu pressupost respecte a la primera amb el clar objectiu de “consolidar-la com la fira marinera més important d’Espanya”.

Marco ha insistit que Escala a Castelló “és l’esdeveniment turístic més important que s’ha dut a terme a la ciutat per a distingir-la sobre la resta, amb un esdeveniment únic que ens ha donat una projecció nacional i internacional sense precedents”. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat “l’encert que ha suposat Escala a Castelló, un esdeveniment que és un acte de coratge i d’estratègia turística”. “Escala a Castelló ha arribat per a quedar-se”, ha destacat.

El vaixell estrella de la II edició serà el Santa María Manuela, un bacallaner portugués de 64 metres d’eslora que vindrà des de Lisboa expressament per a participar en l’esdeveniment.

El Galeón Andalusia, de 46 metres d’eslora, torna a repetir, després de l’èxit collit l’any passat i serà, al costat del Santa María Manuela, qui acapararà la major atenció dels visitants. Una altra novetat important és la participació, per primera vegada, de l’Armada Espanyola, i ho farà amb un patruller d’altura (transoceànic), el Tarifa, de quasi 70 metres d’eslora, la qual cosa li permet tindre en la seua coberta fins a una pista per a helicòpters. Es tracta d’un dels bucs encarregats de protegir, entre altres qüestions, a la flota pesquera espanyola quan es troba pescant en aigües internacionals. En el seu interior, compta fins amb quiròfan.

Una altra de les estrelles de la present edició és l’exhibició de les justes nàutiques, que consisteix en tornejos com els medievals a cavall, però que es realitzen a bord de dues barques impulsades per remers i en les proes de les quals se situen els ‘cavallers’, amb les seues llances i que tenen com a objectiu tirar a l’aigua al seu adversari. Tot un espectacle, que ve acompanyat de música tradicional, que els assistents podran contemplar el dissabte 27 d’abril, a la vesprada nit, en el primer torneig nocturn, o el diumenge 28 al matí. Marco es va mostrar convençuda que aquest serà un dels majors atractius d’aquesta edició d’Escala a Castelló.

En el seu afany per superar la primera convocatòria es comptarà amb globus captius per a donar espectacularitat a l’esdeveniment i oferir més atractius per als milers d’assistents, amb el clar objectiu de superar els 75.000 que es van comptabilitzar l’any passat.

Al marge d’aquestes novetats, els assistents podran visitar també un vaixell de pesca d’arrossegament, per a conéixer de primera mà com es duu a terme aquesta modalitat tradicional; també podran visitar per dins una embarcació de salvament marítim, un patruller de la Guàrdia Civil; participaran veles llatines i altres embarcacions tradicionals.

Els organitzadors han destacat el treball del Club Nàutic de Castelló, ja que tornarà a organitzar baptismes del mar, gimcanes, tallers infantils i exhibicions aquàtiques, entre altres activitats.

El mercat mariner serà un altre dels atractius més importants, sobretot perquè, en aquesta edició, s’aprofundirà en el seu caràcter tradicional, amb la presència d’artesans.

Vull rebre les notes de premsa