Comunicació

Notes de prensa

Una jornada analitzarà en la Autroidad Portuària l’impacte actual de la Indústria 4.0

24 September 2019

 

Jornada ATC en PortCastelló

La digitalització serà l’eix de la jornada Focus Pime ‘L’experiència de procés, producte i client en una empresa 4.0’

La seu de l’Autoritat Portuària de Castelló ha acollit hui dilluns la presentació de la jornada Focus Pime i Emprenedoria Indústria 4.0 ‘L’experiència de procés, producte i client en una empresa 4.0’, que tindrà lloc el pròxim 4 d’octubre en PortCastelló. La directora general d’IVACE, Júlia Company, ha presentat la trobada juntament amb el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, i el president de l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro.

Organitzada conjuntament per CEEI Castelló i ATC, la jornada analitzarà l’impacte actual de la Indústria 4.0, una revolució que combina tècniques avançades de producció i operacions amb tecnologies intel·ligents que ja estan integrant-se en les organitzacions de pràcticament tots els sectors. A més de respondre a les necessitats de les empreses de la Comunitat tecnològica SOMA Tech Hub, la trobada servirà com a avantsala del XV Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic que, sobre el mateix tema, prepara ATC per als pròxims dies 7 i 8 de noviembre.

En la presentació, Júlia Company ha posat l’accent en el paper de Focus Pyme i Emprenedoria en la política de suport a l’emprenedoria innovadora de la Conselleria d’Economia Sostenible i de l’IVACE “per això continuarem posant el nostre granet d’arena perquè aquesta macrojornada continue creixent i especialitzant-se”.

En aquest sentit, la responsable de l’IVACE ha anunciat que en 2020, l’Institut té previst recolzar un nou format de Focus Pyme anomenat Fòrums d’Emprenedoria amb Talent que consisteixen en taules redones amb casos d’èxit que puguen servir d’estímul per a noves iniciatives emprenedores.

Sobre el tema de la jornada del pròxim 4 d’octubre, Company s’ha referit a la necessitat que tenen les pyme de la província d’apostar per la digitalització empresarial i poder competir en igualtat de condicions en el mercat global.

Així doncs, ha destacat que en la convocatòria d’ajudes de 2018 a la digitalització empresarial l’Institut ha recolzat el doble de projectes de digitalització que l’any anterior: de 58 projectes presentats quasi el 93% van ser finançats, i cada vegada rebem més sol·licituds, la qual cosa demostra l’interés que desperta aquest tema”.

Per part seua, Toledo ha agraït l’elecció de PortCastelló com a escenari de la jornada i ha agraït a IVACE la importància que concedeix al sector ceràmic, a més de felicitar la directora general per la seua aposta per “millorar contínuament la competitivitat empresarial”. Així mateix, el president de l’Autoritat Portuària ha lloat a ATC, “una associació professional molt especial, amb una transversalitat que li dona valor afegit i amb una trajectòria que li avala”.

En la seua intervenció, Montoro ha subratllat que “entre tots tenim la responsabilitat d’adaptar-nos als canvis tecnològics en la nostra societat”, i ha recordat les anteriors trobades de Focus Pyme realitzats entorn de la Indústria 4.0. El president de ATC ha remarcat que la jornada es realitzarà en PortCastelló “per ser el millor exemple quant a adaptació a les necessitats de la nostra indústria i la nostra societat”.

 

En la jornada, ha detallat Montoro, s’analitzaran aspectes molt diversos vinculats amb la Indústria 4.0, des del Gemelo Digital Ceràmic, a càrrec de Juan Boix, responsable de l’Àrea de Processos Industrials de AICE-ITC, fins al manteniment predictiu, per part de Joaquin Carretero, director d’Estratègia en Indústria 4.0 de Nunsys, passant per la gestió de hardware, comunicacions i dades en línies de producció, en aquest cas de la mà d’Alejandro J. Móner, Field Sales Engineer de Omron. Així mateix, els participants podran aprofundir en la traçabilitat de producte (amb Santiago Sanz, tècnic comercial de Sacmi Ibèrica i Rocersa i Javier Gaya, de Persones i Tecnologies) o en l’eficiència de processos i sistemes de control, amb Alfredo Cebrián, CEO de Cuatroochenta i Mario Catalán Campos CDO i Key Account Manager de Zeus Smart Visual Data. Finalment, Víctor Rodríguez, CEO de Pinchaaquí.es analitzarà l’experiència de client, per a donar pas a les conclusions, que seran presentades per Maria Moreno, CEO de Zhero Enginyeria i Aristòtil Cañero, director de PEAKS Business School.

 

 

Vull rebre les notes de premsa