Comunicació

Notes de prensa

“Picasso, el viatge del Guernica”, en la plaza de Sète de PortCastelló

16 July 2019

PortCastelló acoge una exposición sobre Picasso

L’exposició romandrà oberta entre el 16 de juliol i el 28 d’agost

“Aquesta exposició ens porta un tros de la història de l’art i de la història d’Espanya”. Són declaracions del president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, en la inauguració de “Picasso, el viatge del Guernica”, un espai expositiu sobre la història que envolta l’obra del mestre Picasso i que ve de la mà de La Caixa i el Museu Reina Sofia. La mostra romandrà oberta des del 16 de juliol al 28 d’agost en la plaça de Sète del port de Castelló, al costat de la plaça del Mar.

Coincidint amb la commemoració del 80 aniversari del Guernica, l’exposició proposa un recorregut històric de l’obra de Picasso des de la seua creació en Paris en 1937 fins al seu emplaçament permanent en el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, en 1992. Els visitants podran descobrir el procés creatiu que va dur a terme el cèlebre artista espanyol per a realitzar la seua obra, així com el seu significat de denúncia antibèl.lica i els motius pels quals l’obra va viatjar per tot el món durant més de quaranta anys.

Així ho ha explicat la comissària de l’exposició, Manuela Pedrón, durant la inauguració de la mostra, en la qual han estat presentes la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz; la directora d’Àrea de Negoci  CaixaBank a Castelló província Nord, Anna Xiva, i la delegada de la Fundació Bancària “La Caixa” a la Comunitat Valenciana, Soraya Casado, al costat del president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

Francisco Toledo ha posat en valor la labor social de “La Caixa”, “dedicada als més necessitats, però també a la investigació i la cultura” i pel  que va ser mereixedora del premi Faro PortCastelló Compromís Social en l’edició del passat any.

L’exposició “Picasso. El viatge del Guernica” compta amb un espai innovador: la UD 100. Aquest sistema converteix el tràiler d’un camió en un espai expositiu de 100 metres quadrats lliures, amb una altura en la seua part central de fins a 5,5 metres.  L’exposició inclou audiovisuals, reproduccions fotogràfiques i de cartells de l’època, i facsímils de documents i dibuixos que pretenen explicar la història de la creació i els viatges d’una de les obres més representatives de l’artista més important del segle XX.

La mostra pot visitar-se de dilluns a diumenge, d’11 a 14 hores i de 17 a 24 hores, i també es pot gaudir de visites guiades de dilluns a diumenge, de 13 a 19 hores, prèvia cita al telèfon 900 80 11 37.

 

Vull rebre les notes de premsa