Comunicació

Notes de prensa

El Marroc és la segona destinació de les exportacions de PortCastelló

26 June 2019

Els ports de Castelló i Casablanca han acordat hui formalitzar acords de cooperació després de la reunió mantinguda entre responsables de l’Autoritat Portuària de Castelló, l’Autoritat Portuària de Casablanca i l’Agència Nacional de Ports del Marroc (ANP).

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, al costat de la directora general del port de Castelló, Ana Ulloa, han presentat el potencial logístic de PortCastelló a representants del port de Casablanca, entre els quals es trobaven el president de l’Autoritat Portuària, Anotar Harrak, i el director de cooperació de l’ANP, Said Hassani.

La reunió de hui és el primer contacte que mantenen totes dues parts per a desenvolupar línies d’acció conjuntes, principalment relacionades amb la digitalització, la seguretat i mesures de protecció mediambiental.

Els ports de Castelló i Casablanca han coincidit en el gran potencial de creixement que poden experimentar, donades les relacions comercials que els uneixen. De fet, el Marroc ha passat d’ocupar el lloc 21 de les exportacions des del port de Castelló en 2017, a situar-se en segon lloc d’aquest any, només per darrere d’Algèria. Això es deu a l’obertura de línies regulars de contenidors des del port de Castelló per part de les navilieres MSC i Borchard l’any passat, la qual cosa ha suposat que el Marroc.

El port de Casablanca ha posat en valor el nexe d’unió amb el port de Castelló, donada la rellevància de les importacions productes ceràmics via Casablanca, i que suposen el 32% sobre el total.

Francisco Toledo i Ana Ulloa han realitzat una exposició dels avantatges d’operar des del port de Castelló, així com de les línies regulars que l’uneixen amb el nord de Africa i estan operades per Borchard, MSC, Medkon Lines i Arkas.

Els responsables del port de Castelló han presentat el perfil polivalent del port de Castelló, així com les actuacions que s’estan duent a terme en matèria de protecció mediambiental, i les inversions previstes per a la connectivitat terrestre, principalment ferroviària. En aquest sentit, han destacat la importància que PortCastelló forme part del corredor mediterrani.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat el perfil “pròxim al seu territori” del port castellonenc i el fet que estiga al servei dels sectors productius de la província, entre ells l’agroalimentari. En aquesta línia, ha destacat l’aposta que ja estan realitzant importants empreses en instal·lar-se en PortCastelló, i que es veurà incrementada amb la imminent creació d’una zona logística a l’entorn del port.

La trobada mantinguda hui en el port de Casablanca forma part de l’agenda de reunions que l’Autoritat Portuària de Castelló mantindrà aquests dies en el marc de la fira Mediterranean Ports & Shopping i en la qual PortCastelló participa per a presentar la seua oferta logística. Aquest esdeveniment és rellevant per al port de Castelló donat el creixement de trànsit entre el port de Castelló i el Marroc, que s’ha multiplicat per quatre respecte de 2017 en els 5 primers mesos de l’any.

 

Vull rebre les notes de premsa