Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló promociona a Casablanca les seues connexions amb el Marroc

27 June 2019

Ponencia Casablanca

L’Autoritat Portuària de Castelló participa com a ponent en la “Mediterranean Ports & Shipping”

L’Autoritat Portuària de Castelló ha participat en el cicle de conferències de la fira Mediterranean Ports & Shipping que es clausura hui a Casablanca. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, al costat de la directora del port, Ana Ulloa, han exposat el creixement experimentat en el recinte portuari castellonenc en la seua ponència “Role of Castelló in promoting innovation and sustainable growth in the Mediterranean region”.

Francisco Toledo i Ana Ulloa han destacat la posició geoestratègica del port de Castelló, en formar part del corredor mediterrani, així com les accions que s’han escomés durant els tres últims anys en matèria de protecció mediambiental, amb 18 intervencions concretes, principalment relacionades amb la reducció de les emissions de partícules a l’atmosfera.

Els responsables de l’Autoritat Portuària de Castelló han informat dels creixements experimentats en el port de Castelló en el tràfic de tota mena de mercaderies, la qual cosa li situa en el lloc número 9 del sistema portuari espanyol i tancant 2018 amb un total de 21.137.477 tones mogudes en els seus molls. En concret, PortCastelló és el 4t port en trànsit de granels sòlids, el 7é en granels líquids, el 9é en mercaderia general, el 7é en trànsit de contenidors i el 5é en import/export.

Francisco Toledo i Ana Ulloa han ressaltat el perfil polivalent del port de Castelló, vinculat als sectors productius de la província de Castelló, i han informat de les infraestructures productives previstes en matèria de connectivitat terrestre “per a situar al port de Castelló com un dels millor connectats del sistema”, tal com ha explicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló.

La participació de l’Autoritat Portuària de Castelló en la Mediterranean Ports & Shipping és rellevant donat el tràfic de mercaderies que manté amb el Marroc, actualment segon país de destinació de les exportacions des de PortCastelló, quan fa tan sols dos anys se situava el lloc 21 de les exportacions del recinte portuari castellonenc.

En els 5 primers mesos d’enguany, el trànsit entre Castelló i el Marroc s’ha multiplicat per quatre respecte de 2017, passant de les 63.442 tones de 2017 a les 260.829 tones de 2019.

En concret, l’exportació des de PortCastelló en els 5 primers mesos d’enguany ha aconseguit les 183.562 tones, enfront de les 36.141 que es van comptabilitzar en 2017, la qual cosa suposa que en sol dos anys les exportacions s’han multiplicat per cinc. Destaca el creixement de taulells i rajoles, que han passat de 1.270 tones en 2017 a les 115.070 en 2019, la qual cosa suposa que s’ha multiplicat per 90. També és destacable el creixement de frits, que passa de les 83 tones en 2017 a les 24.854 en el que va d’any.

Respecte a les importacions, s’han multiplicat per 2,8, en passar de 27.300 tones de gener a maig de 2017 a les 77.267 tones de 2019. Destaca el creixement d’importació d’adobs, que passa de 13.113 tones en 2017 a 23.605 d’aquest any, la qual cosa representa un creixement del 80%. També cal ressaltar l’augment de la importació de fosfats, dels quals no es va registrar cap importació en 2017, a les 15.920 tones actualment.

L’Autoritat Portuària de Castelló considera que existeix una gran oportunitat de negocis al Marroc, tant en importació com en exportació, i és per això que durant la missió comercial s’han mantingut els primers contactes amb el port de Casablanca per a enfortir relacions.

En l’actualitat, el port de Castelló té línies regulars amb el Marroc a través de les navilieres MSC i Borchard, a més d’altres connexions amb el nord d’Africa amb Medkon Lines, SEM i MTL Spain. Segons un recent estudi realitzat per la Fundació València Port, el port de Castelló és el cinqué millor port espanyol en connectivitat marítima.

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa