Comunicació

Notes de prensa

Fulgencio destaca l’aposta del Govern per les infraestrutures ferroviàries del port de Castelló

7 February 2019

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que hui ha visitat juntament amb la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i el president de la Autoritat Portuaria,   Francisco Toledo, les instal·lacions del port, ha destacat “la transcendència d’aquesta infraestructura portuària per al desenvolupament de la província”. El Govern, “conscient de la necessitat de millora del tràfic de mercaderies ha canalitzat a través del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 la seua aposta per les infraestructures ferroviàries per al Port de Castelló”.

Així dels prop de 17,5M€ assignats a PortCastelló, 10,6M€ van destinats al pont ferroviari i la connexió ferroviària nord i a l’accessibilitat ferroviària. Segons ha assenyalat el delegat, això suposa en relació amb la connexió ferroviària nord “multiplicar per quatre les inversions destinades en les actuacions en matèria d’accessibilitat ferroviària passen de 1,9M€ en 2018 a 6,8M€ en el projecte de pressupostos de 2019.

Juan Carlos Fulgencio ha manifestat que “la millora de les infraestructures ferroviàries redundarà necessàriament en la competitivitat del port, la creació de riquesa per a la província i la generació d’ocupació”.

Segons les dades aportades pel delegat, PortCastelló ha emés a través del Lloc d’Inspecció Fronterera (PIF) 1.037 certificats per a la importació de 34.773 tones de productes d’origen vegetal en 2018. Per a l’exportació de productes d’origen vegetal a països no comunitaris s’han emés 1.998 certificats que han suposat la realització de més de 3.300 inspeccions.

Aquests 1.998 certificats han facilitat l’exportació de més de 53.700 tones de productes d’origen vegetal, principalment fruites i hortalisses que suposen el 75% del volum de mercaderies exportades des de Castelló.

A més, ha manifestat Fulgencio, el 80% dels cítrics que s’envien als Estats Units es fa a través del PortCastelló, que a més és l’únic port de la Comunitat Valenciana que expedeix la fruita al país nord-americà pel sistema de bodega.

Pel que respecta als productes d’origen animal, els 55 expedients elaborats pel PIF han facilitat l’exportació de més de 24.000 tones a tercers països no pertanyents a la Unió Europea. Els productes que han generat un major moviment de mercaderies han sigut ous i ovoproductes, llet i productes lactis, productes apícoles, alimentació animal i pells de conill.

El delegat també ha repassat l’activitat desenvolupada per l’Àrea de Sanitat que va atendre durant 2018, a 3.594 viatgers, la qual cosa suposa un increment del 22,9% en relació amb l’any anterior. Així mateix, les vacunes administrades amb un total de 3.355, van augmentar un 29,1% en relació amb 2017.

Reforma de la Duana

Juan Carlos Fulgencio també s’ha referit a la licitació de la reforma de l’edifici de la Duana del Port de Castelló l’anunci del qual va ser publicat el passat 21 de gener, mentre que l’obertura d’ofertes està prevista per a finals de mes.

Per al delegat “es tracta d’una mostra més de l’interés d’aquest Govern per situar al Port de Castelló en la situació en la qual es mereix per l’activitat desenvolupada i en igualtat de condicions a altres ports de la Comunitat Valenciana”. El projecte que acaba d’eixir a licitació per un muntant de quasi 360.000€, preveu la substitució de la coberta superior de l’edifici i el reforç estructural necessari per al compliment de la normativa vigent. A més, millorarà l’accés i evacuació de l’edifici, l’estanquitat, l’aïllament acústic i les condicions de consum energètic.

Amb aquesta obra, ha assenyalat el delegat, “es posa el punt i final a quasi huit anys de tancament d’aquest edifici i es dóna resposta a una de les principals peticions de les empreses exportadores i de l’Autoritat Portuària, que ens ha felicitat per aquesta ràpida actuació”.

Vull rebre les notes de premsa