Comunicació

Notes de prensa

El port de Castelló participa en Fruit Attraction 2019

23 October 2019

El port de Castelló, a través de la Fundació PortCastelló, participa en la Fira Internacional Fruit Attraction, la fira de referència en el sector hortofructícola, que se celebra a Madrid

 

I ho fa amb xifres excepcionals: durant el 2018 va moure un total de 52.088 tones de fruites, hortalisses i llegums. La major part d’aquesta mercaderia correspon a cítrics, un total 48.545  tones, enfront de les 45.915 de l’any anterior, la qual cosa suposa un creixement del 5,7%.

El port de Castelló acudeix a la fira amb l’objectiu de potenciar la seua oferta en el comerç internacional agroalimentari en un esdeveniment que suposa el major punt de trobada de tots els operadors del mercat nacional amb el sector productiu.  De fet, es preveuen 90.000 visitants professionals i la presència de 1.800 empreses de 130 països.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha assenyalat que “Fruit Attraction és una excel·lent oportunitat per a establir contactes amb els principals proveïdors d’aquest mercat i donar-los a conéixer els avantatges d’operar des del recinte portuari castellonenc”. Cal recordar que PortCastelló disposa d’una terminal específicament hortofructícola amb un gran frigorífic que permet donar resposta als més exigents protocols per al transport de fruites i verdures.

La Fundació PortCastelló compta amb el suport dels seus patrons, empreses associades i col·laboradores, i la seua participació en la fira és un més dels actes de promoció aprovats per a enguany 2019.

 

Un port al servei dels seus sectors productius

 Cal recordar que la Junta d’Obres del Port de Castelló es va constituir fa ara 117 anys, gràcies al treball i visió de futur dels castellonencs que  van treballar a la fi del segle XIX per tindre un port comercial. El port va nàixer de la demanda empresarial per a satisfer la necessitat exportadora del sector citrícola, principal motor econòmic de l’entorn. PortCastelló va nàixer com un projecte col·lectiu de la societat lligat al seu principal sector econòmic.

Així, l’exportació de taronges va suposar el 90% del trànsit de PortCastelló durant els 20 primers anys.

117 anys després PortCastelló continua al servei dels sectors productius castellonencs: ceràmic, energètic, químic i agroalimentari.

 

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa