Comunicació

Notes de prensa

El port de Castelló comptarà amb un nou amarratge de granels líquids aquest any

5 February 2019

L’Autoritat Portuària adjudica el projecte per 3,4 milions d’euros

 

L’Autoritat Portuària de Castelló ha adjudicat el projecte d’amarratge de granels líquids en la dàrsena sud del port a la UTE CYES MARITIME WORKS – ROVER ALCISA, per un import de 3.443.850 euros. Es tracta de l’oferta econòmica i tècnica més avantatjosa i suposa un estalvi de 553.000 euros en adjudicar-se amb una baixa del 13,85% sobre el preu de licitació.

 

El termini d’execució és de 8 mesos, per la qual cosa el port de Castelló disposarà de la infraestructura a finals d’aquest any. Es tractarà de l’únic amarratge públic per aquest tipus de trànsits en PortCastelló, que complementarà als amarratges ja existents privats. Podrà ser utilitzat per tots els operadors que ho necessiten i per a trànsits del sector agroalimentari.

 

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha afirmat que “disposar d’un amarratge més permetrà al port de Castelló augmentar la seua capacitat i respondre així a l’augment de demanda de trànsit de granels líquids, després de les inversions de BP i UBE, i la planta de biodièsel de Masol, la més gran d’Europa”.

 

De fet, PortCastelló ha tancat 2018 situant-se en aquest tipus de trànsits com el seté port dels 46 que conformen el sistema portuari espanyol. En concret, el port de Castelló va moure l’any passat un total de 10.393.834 tones de granels líquids, la qual cosa suposa un increment del 32,7% més respecte de l’any anterior.

 

El nou amarratge de granels líquids se situarà just a l’est de l’actual planta de biodièsel, en el dic de connexió de la dàrsena sud. Podrà albergar bucs de 5.000 i 45.000 tpm (tonatge de pes mort), d’eslores compreses entre 110 i 210 metres. S’ha dissenyat una instal·lació formada per pantalà d’amarratge i tres plataformes d’amarrament pilotades que serviran per assegurar els bucs.

 

Vull rebre les notes de premsa