Comunicació

Notes de prensa

El jurat dels IV Premis Faro PortCastelló selecciona a Successors de Sebastián Roca, Portsur, Wista Spain i Mercadona

22 February 2019

Reconeix la seua trajectòria empresarial, iniciativa empresarial, igualtat i innovació respectivament 

El lliurament de premis se celebrarà el pròxim divendres 12 d’abril

Successors de Sebastián Roca, S. a., Portsur Castelló S.A., i Mercadona són les empreses seleccionades pel jurat dels IV Premis Faro PortCastelló en les categories de Trajectòria Empresarial, Iniciativa Empresarial i Innovació respectivament. El jurat ha deliberat també sobre les candidatures en Igualtat, una categoria que es posa en marxa en aquesta quarta edició, seleccionant a WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association).

Les propostes del jurat s’elevaran al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló en la seua pròxima reunió. Posteriorment tindrà lloc l’acte de lliurament de premis, que se celebrarà el pròxim divendres 12 d’abril. El jurat està integrat per representants de l’Autoritat Portuària de Castelló, Comunitat Portuària, Govern Valencià, Ajuntament de Castelló i dels sectors empresarial, econòmic, sindical i social de la província, és paritari i majoritàriament extern a l’Autoritat Portuària.

Trajectòria de les candidatures seleccionades

1.- Premi Faro PortCastelló a la trajectòria empresarial a Successors de Sebastián Roca, S.A.:

Sebastián Roca Muelas va crear aquesta empresa a la fi del segle XIX, coincidint amb el naixement del port de Castelló. Ara l’empresa, amb més de 100 anys en el port, està en la quarta generació, i ha anat ampliant els seus serveis inicials de consignatària de bucs i de càrrega i descàrrega de mercaderies. Actualment ofereix a més gestió duanera i trànsits, consultoria de comerç internacional, magatzematge (obert, tancat, depòsits duaners, etc) i tot tipus d’operacions portuàries. Va ser la primera empresa amb seu central a Castelló certificada com a Operador Econòmic Autoritzat (OEA) a la província.

2.- Premi Faro PortCastelló a la Iniciativa Empresarial a Portsur Castelló S.A.:

Portsur comença a operar en la dàrsena sud en 2008 amb 500 metres lineals d’amarratge, 77.000 m2 de superfície i un calat de 16 metres. En l’actualitat s’ha convertit en l’empresa líder en l’estiba i desestiba de granels sòlids del port de Castelló, suposant en 2018 un 43% del total d’aquest trànsit en PortCastelló. Després d’ampliar la superfície de la terminal en 2016 amb més de 35.000, i en 2017 el termini concessional en 14 anys, amb un compromís d’inversió de més de 8 milions, en 2018 s’ha aprovat una nova ampliació de 16.548 m2 que suposa l’ampliació de 209 metres de línia d’amarratge, amb un compromís d’inversió d’11.626.000 euros. Aquesta iniciativa de Portsur dotarà a PortCastelló amb una nou amarratge per a granels sòlids.

3.- Premi Faro PortCastelló a la Igualtat a Wista Spain:

WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association) és una organització internacional conformada per més de 3.000 dones de 46 països que desenvolupen el seu treball en diferents llocs de gestió i presa de decisions dins de la indústria marítima. És una associació sense ànim de lucre l’objectiu del qual és promoure la diversitat de gènere en el sector marítim i recolzar a les dones en els seus llocs de gestió i direcció. Es va crear en 2007 i compta actualment amb 89 associades en les principals àrees de negoci del sector. Facilita l’intercanvi d’informació i experiència entre els seus integrants, promou la formació professional amb programes de mentoring, coneixement compartit i bones pràctiques i serveix de connexió i enllaç amb institucions, organitzacions i altres associacions

 4.- Premi Faro PortCastelló a la innovació a Mercadona:

El supermercat de Mercadona en el Grau de Castelló és una concessió de PortCastelló que proveeix a bucs a més del públic en general. Mercadona ha desenvolupat un nou model de tenda eficient implantat pionerament a la província de Castelló en dues botigues, una nova i una altra ja existent, la del Grau, en la qual ha invertit 3,3 milions per a implantar aquest model de tenda que incorpora moltes novetats: Una doble entrada que evita corrents d’aire i es caracteritza per la seua accessibilitat i comoditat, amb catifa antilliscant que impedeix a la brutícia entrar a la botiga i bancs per al descans de la clientela. Unes noves caixes, dissenyades conjuntament amb l’Institut de Biomecànica de la Universitat Politècnica de València, que milloren l’ergonomia del lloc de treball, simplifiquen la facturació i milloren la productivitat.

Les tauletes electròniques substitueixen al paper a la botiga. S’ha millorat l’aïllament tèrmic i acústic, la il·luminació és LED i s’utilitza un sistema de CO2 subcrític per a la producció de fred industrial que suposa un notable estalvi de consum energètic i d’emissions a l’atmosfera. Les millores suposen una reducció de fins al 40% del consum energètic. Altres innovacions són carros de la compra més ergonòmics i lleugers sense necessitat de monedes per a alliberar-los i innovacions en les seccions de carn i xarcuteria, forn, fruita i verdura, pescateria, begudes i perfumeria i cosmètica totes orientades a adaptar-se als gustos de la clientela.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa