Comunicació

Notes de prensa

Arcadi España destaca que l´estació intermodal serà vital per el creixement del port

20 November 2019

Arcadi España visita el puerto de Castellón

  • El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha visitat PortCastelló i s’ha reunit amb el seu president
  • Francisco Toledo destaca que serà una intermodal única per les seues característiques en la Comunitat

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat en la seua primera visita a PortCastelló, que l’Estació Intermodal de Castelló serà vital “no solament per al port sinó per al creixement de tota la província”.

Arcadi España ha presentat juntament amb el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, l’estudi funcional de l’estació intermodal que se situarà a l’entorn del port de Castelló. L’objectiu, ha subratllat el conseller, “és que estiga plenament operativa, prestant serveis al port i sobretot a la ciutat de Castelló i la seua àrea metropolitana, en 2022”. En aquest sentit ha ressaltat que per aquestes instal·lacions portuàries transiten 500 camions al dia.Segons el titular d’Obres Públiques, “tenim la sort de disposar d’un port en la Comunitat com el de Castelló, que creix per damunt de la mitjana del sistema i que es complementa perfectament amb la resta de ports de la Comunitat on el de Castelló s’ha fet un lloc important”.

Així mateix, ha manifestat que és “un port que creix de manera sostenible i que sap escoltar les demandes dels castellonencs respecte a que cal créixer, crear ocupació, però que cal fer-ho millor, amb sensibilitat ambiental i amb diàleg amb la societat i amb l’entorn”.

Per al conseller, “el port de Castelló l’està aconseguint i és un exemple que hem de seguir. El seu esforç ha sigut reconegut i premiat per la Unió Europea amb el cofinançament dels accessos ferroviaris, i els passos següents a donar, continuant amb aquest model d’èxit i d’integració d’aquest port amb la ciutat i amb el sector industrial i agroalimentari de la província, és l’estació intermodal”.

Per la seua banda, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha valorat la col·laboració de la Generalitat en el projecte de la intermodal i la conclusió de l’estudi funcional per a poder començar amb el projecte constructiu.
L’estudi funcional preveu la construcció d’una estació intermodal amb doble entrada i eixida de trens de mercaderies i un total de sis vies electrificades en la seua primera fase. El projecte contempla la possibilitat de la seua ampliació en una segona fase. Ocuparà una superfície de 30 hectàrees i disposarà d’ample mixt UIC i ibèric.

 

 

Vull rebre les notes de premsa