Comunicació

Notes de prensa

Ximo Puig destaca el paper de PortCastelló com a palanca de creixement de l´economia castellonenca

6 November 2018

El president de la Generalitat visita el moll de la Ceràmica per a conèixer les noves mesures de protecció mediambiental

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una trobada amb el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, i el seu equip directiu, en el qual ha destacat el treball de PortCastelló per a convertir-se en el quart port més rendible del sistema portuari espanyol en 2017, i el segon que més creix en tràfics en 2018, un 15,5%.

El president de la Generalitat ha posat en valor les inversions escomeses per l’Autoritat Portuària des que Francisco Toledo va accedir a la presidència, i que s’han multiplicat per 5, en passar dels 3,1 milions del 2015 als 16 milions actuals.

Durant la reunió s’ha informat de l’ambiciós Pla d’Inversions productives de l’organisme, que contempla 150 milions en els pròxims anys i que es destinaran principalment a la millora de l’accessibilitat terrestre, amb l’execució dels accessos viaris i ferroviaris al port, així com la construcció de l’estació intermodal, “que serà una realitat en 2021 i ens permetrà ampliar el nostre hinterland”, ha dit Francisco Toledo.

El president de la Generalitat s’ha referit al “nou impuls que s’ha donat al port de Castelló per a situar-ho com a pol d’atracció d’inversions i generació de noves oportunitats per a l’economia castellonenca”. A més, ha ressaltat la “gran fortalesa” de PortCastelló i les iniciatives desenvolupades per a “vincular el port amb la ciutat”.

Ximo Puig ha conegut de primera mà les mesures impulsades per l’Autoritat Portuària de Castelló per a guanyar en eficiència, efectivitat, sostenibilitat i protecció ambiental. Així, ha visitat el moll de la Ceràmica, on s’ha decidit concesionar dos trams sota la premissa d’invertir en mètodes de descàrrega d’altes prestacions i percentatge d’utilització dels amarratges. El primer tram serà explotat per TMG amb una inversió de 15,6 milions d’euros i un tràfic compromès de 2 milions de tones l’any. Pròximament s’adjudicarà el segon tram d’aquest moll.

Francisco Toledo ha manifestat que “aquestes concessions suposaran un abans i un després en l’operativa de granels sòlids, perquè prevalen la cura amb el medi ambient i guanyen en eficiència en triplicar la capacitat d’aquestes terminals, atès que operaran les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”. El president de la Autoriedad Portuària ha assegurat que “s’eliminaran esperes dels bucs, es reduiran temps i es produirà un estalvi per al client final”, en referència al sector ceràmic.

Finalment, Francisco Toledo s’ha referit a la pròxima tornada del servei de Duanes al port de Castelló, així com la reversió de l’edifici de la Comandància de Marina per a reconvertir-ho en Centre d’Interpretació del port i Museu de la Mar.

 

Vull rebre les notes de premsa