Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló tanca 2017 amb un increment del 52% en els seus beneficis i frega els 18 milions de mercaderies

2 February 2018

2-2-2018

L’Autoritat Portuària invertirà 16,1 milions en 2018 en infraestructures productives i que generaran treball i oportunitats

PortCastelló tanca 2017 amb uns beneficis del 52% respecte a l’any anterior, al passar dels 6,2 milions d’euros als 9,5 milions. Uns beneficis que creixen un 147% en els tres anys de gestió de Francisco Toledo al capdavant de l’Autoritat Portuària de Castelló, ja que al 2014 es situaven en 3,8 milions. “El resultat de l’exercici confirma la solidesa econòmica de PortCastelló”, fruit de la contenció de despeses i un augment dels ingressos en un 9,5%.

Les inversions de l’Autoritat Portuària també s’incrementen de manera espectacular en els últims tres anys, un 419%, al passar dels 3,1 milions de 2015 als 16,1 del 2018. Aquesta xifra permetrà desenvolupar infraestructures productives que “ens situaran en un millor escenari de competitivitat, generar ocupació i oportunitats”, ha afirmat Francisco Toledo en una compareixença avui davant dels mitjans de comunicació acompanyat pel director del port, Roberto Arzo, i la cap del Departament Econòmic Financer, Maritina Vidal.

Entre els projectes “que convertiran el port de Castelló en un dels ports més competitius i connectats del sistema portuari espanyol” destaquen la urbanització de la dàrsena sud, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, la implantació de la xarxa ferroviària en aquest darrer recinte i la construcció del nou moll de granels líquids, entre altres.

A més a més, PortCastelló tanca 2017 amb un augment considerable en el tràfic de mercaderies: frega els 18 milions de tones, un 4,9% més que al 2016. No només creix el tràfic de mercaderies, a més a més aconseguix una major diversificació. Al 2010 el percentatge de participació per tipus de mercaderies era d’un 61,6% de granels líquids, un 23,6% de granels sòlids i un 14,8% de mercaderies general. Al 2017 eixos percentatges són del 43,8%, 36,1% i 20% respectivament. “Ara tenim un port més equilibrat i sostenible al servei dels sectors productius de la província de Castelló, ha assegurat Francisco Toledo.

La generació de recursos per damunt de la previsió permet al port de Castelló prosseguir la seua política d’increment de bonificacions i rebaixa de taxes per a generar competitivitat. Cal recordar que les previsions de Ports de l’Estat –a falta del tancament definitiu- situen el port de Castelló com el tercer més rendible dels 46 del sistema portuari espanyol.

Vull rebre les notes de premsa