Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló supera els 2 milions de tones en un sol mes

16 October 2018

El port de Castelló creix un 15,5% en els nou primers mesos de l’any i supera ja els 16 milions de tones

El port de Castelló tanca setembre amb un rècord històric, en superar per primera vegada en un mes la barrera dels 2 milions de tones. En concret, ha mogut un total de 2.010.680 tones de mercaderies. Amb açò, el mes de setembre es converteix en el millor de tota la història de Portcastelló en tràfic total i creix un 30,7% respecte del mateix mes de l’any anterior.

A més, registra el millor mes de la història en granels sòlids, amb un total de 851.872 tones, un 50% més en comparació amb setembre del 2017. També les dades situen al passat mes com el millor setembre de PortCastelló en granels líquids, amb 917.314 tones, un 36,9% més que l’any anterior.

El recinte castellonenc registra descensos del 20% en mercaderia general, en moure 238.422 tones, i d’un 11,6% en el nombre de contenidors, amb un total de 16.404 TEUs.

Amb aquestes xifres, el port de Castelló creix un 15,51% en tràfic de mercaderies en l’acumulat de l’any i, a tres mesos que es tanque l’any, comptabilitza ja 16.151.494 tones, la qual cosa suposa un creixement del 15,5% més que l’any anterior.

Les dades confirmen a PortCastelló en el novè lloc en el ránking del sistema portuari espanyol i el quart en granels sòlids. Amb aquests creixements, el port de Castelló preveu tancar enguany sobrepassant els 20 milions de tones, la qual cosa suposaria batre el rècord de tancament del passat any, i que es va situar quasi en 18 milions.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha afirmat que aquests creixements són fruit “de l’esforç i l’obstinació conjunta de la comunitat portuària per la millora contínua en sostenibilitat i competitivitat del port de Castelló en un full de ruta comú que es desenvolupen des dels grups de treball del pla estratègic”.

 

Vull rebre les notes de premsa