Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló supera al desembre la barrera dels 20 milions de tones de mercaderies en un any

17 December 2018

El port de Castelló ha superat aquest mes de desembre la barrera dels 20 milions de tones de mercaderies mogudes en un any

És una fita en la història de PortCastelló que s’ha aconseguit dos anys abans del previst. Això ha sigut possible “gràcies a les empreses que confien en aquest port per al trànsit de les seues mercaderies i al bon treball de la Comunitat Portuària i del personal de l’Autoritat Portuària de Castelló” ha explicat el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, en un acte que ha congregat a més d’un centenar de persones “per a traslladar a la societat la transcendència d’aquesta fita i visualitzar que és fruit del treball i de l’esforç col·lectiu”.

L’acte s’ha celebrat al costat de l’antic far situat en el moll de costa i ha comptat amb representants de la Comunitat Portuària, dels sectors productius de la província, l’Ajuntament de Castelló, així com de la pròpia Autoritat Portuària de Castelló.

Francisco Toledo ha destacat que el port de Castelló ha aconseguit en aquest 2018 posicionar-se com el segon que més creix en trànsits del sistema portuari espanyol, ser el quart més rendible i escalar un lloc en el rànquing per a situar-se en el nové dels 46 ports. En el que va d’any, el creixement acumulat de trànsit total és del 15,5%, cinc vegades més que la mitjana.

El president de l’Autoritat Portuària ha avançat que 2019 serà un any “eminentment inversor”, amb inversions planificades per a potenciar l’accessibilitat terrestre, el nou amarrador per a granels líquids i la urbanització de la dàrsena sud. “Són tres ingredients per a afrontar el futur amb esperança”. A aquestes inversions cal afegir enguany les concessions de dos trams en el moll de la Ceràmica a la iniciativa privada, que multiplicaran per tres la capacitat d’aquest moll “de manera sostenible” en operar 24 hores els 365 dies a l’any.

Francisco Toledo ha afegit que l’actual posicionament de PortCastelló permetrà a l’Autoritat Portuària una rebaixa de taxes per tercer any consecutiu per a guanyar en competitivitat. En concret, un 10% la taxa de mercaderia i un 5% la taxa al buc. A més, està previst que el Govern aprove l’any vinent la nova valoració dels terrenys del port, “que suposarà una disminució de la taxa d’ocupació per a les concessionàries”.

“Les previsions per a l’any vinent són continuar creixent per damunt de la mitjana i també del PIB”, ha indicat Francisco Toledo.

#Molt+que20

Vull rebre les notes de premsa