Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep el primer vaixell propulsat per GNL

22 May 2018

El MT Fure Vinca ha descarregat 16.500 tones a la terminal Masol procedents d’Indonèsia

El vaixell MT Fure Vinga és el primer vaixell propulsat per GNL (Gas Natural Liquat) en atracar al port de Castelló. Es tracta d’un vaixell de nova construcció, amb una eslora de 150 metres i una mànega de 22.80 metres.

Les mesures anticontaminació de l’Organització Marítima Internacional impulsades recentment exigeixen la reducció de les emissions contaminants a l’atmosfera. Això ha comportat un increment en l’aplicacio del GNL com a combustible de les noves construccions, ja que el gas liquat pràcticament elimina les emissions d’òxid de sofre i permet reduir un 86% les d’òxid de nitrogen un 55% les de diòxid de carboni respecte al fuel pesat.

El vaixell atracat a la terminal Masol al port de Castelló ha descarregat 16.500 tones de granel líquid procedents d’Indonèsia. Els armadors del vaixell són l’empresa sueca Furetank Rederi AB i la consignatària que l’atén IBÉRICA MARÍTIMA CASTELLÓN.

El vaixell suec és el primer d’una sèrie de sis vaixells cisterna de nova construcció destinats al transport de productes químics, que són propietat i estan operats per Furetank “Fure Vinga” és el segon vaixell propulsat per GNL de la flota de la companyia, després del petroler químic “Fure West”, que utlitza el GNL com a combustible des del 2015.

Vull rebre les notes de premsa