Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló rep el major carregament d´argiles de la seua història

8 November 2018

 

 

 

El port de Castelló ha descarregat en el que va d’any un total d’1.684.830 tones d’aquesta matèria primera en 167 bucs

PortCastelló és el segon que més creix en tràfic de granels sòlids, amb un 15,7%

 

El moll de Costa Sud en la terminal de granels PortSur del port de Castelló ha acollit l’operativa de descàrrega de 73.978 tones d’argiles procedents d’Ucraïna, fet que suposa el major carregament d’aquest material que s’ha rebut fins avui en les instal·lacions portuàries.

La càrrega va partir del port de Yuzhny en el buc Tiger East, un dels bucs més grans del món per al transport d’argila, amb 225 metres d’eslora i 14 metres de calat. Amb açò, el port de Castelló torna a superar el seu propi rècord de quantitat d’argila descarregada d’un mateix vaixell, que es va registrar al desembre del passat any, amb la descàrrega de 58.900 tones. Aquestes dades reflecteixen que PortCastelló està preparat per a l’amarratge de bucs de grans dimensions per a empreses que aprofiten l’economia d’escala.

 

En el que va d’any s’han descarregat en el port de Castelló 1.684.830 tones d’argiles, que s’han transportat en un total de 167 bucs, que sumen quasi 2 milions de GTs.

PortCastelló ha escalat en només tres anys del vuitè al quart lloc en granels sòlids. Una escalada en el ránking dels 46 ports d’interès general del sistema portuari espanyol que té com a motor la importació de matèries primeres ceràmiques. De fet, el tràfic de granel sòlid augmenta un 15,7% en el que va d’any en PortCastelló, la qual cosa el posiciona com el segon que més creix i enfront del 0,1% de la resta del sistema portuari.

Precisament el port de Castelló està portant a terme una sèrie de mesures i inversions productives per donar resposta al sector ceràmic. Entre elles la urbanització de 90.000 metres quadrats en la dàrsena sud, amb 6 milions d’inversió, i la instal·lació de pantalles paravent per a la protecció ambiental i sostenibilitat de l’activitat portuària, amb una inversió d’1 milió d’euros.

A més, destaca la concessió de dos trams en el moll de la Ceràmica situat en la seua dàrsena nord i que permetran triplicar l’eficàcia de PortCastelló, donat que operaran 24 hores els 365 dies de l’any. Tal i com va informar aquesta setmana el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, a finals d’aquest any s’adjudicarà el segon dels trams, després que el primer d’ells s’adjudicara a TMG per 35 anys i una inversió compromesa de 15´6 milions d’euros.

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa