Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló participa a Cevisama com el gran aliat de la ceràmica

8 February 2018

 

7-02-2018

El port de Castelló creix un espectacular 24,2% en tràfic ceràmic al 2017 i ja suposa el 38% del total

Castelló és el port de la ceràmica per antonomàsia, ja que és el port que més tràfic ceràmic mou. Creix un 24,9% al 2017 respecte a l’any anterior, al passar dels 5.498.868 de tones als 6.834.451. El creixement més espectacular es dóna en argiles, amb un 58%, seguit de la nefelina, que augmenta un 47%, i el feldspat, que registra increments del 31%. El dinamisme del sector ceràmic ha elevat a l’Autoritat Portuària de Castelló al quint lloc en tràfic de granels sòlids d’entre els 46 ports d’interès general del sistema portuari espanyol.

De fet, el sector ceràmic representava al 2010 el 23,2% del tràfic total de mercaderies a PortCastelló i al 2017 suposa el 38,2%.

Amb aquestes dades PortCastelló acudix un any més a la fira internacional de la ceràmica amb l’objectiu d’acompanyar al sector ceràmic castellonenc, “perquè és un dels nostres millors aliats”, ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. “PortCastelló ha d’estar en aquesta important cita mundial perquè és un node primordial en les cadenes logístiques del sector”. Cal recordar que el port de Castelló és el port per el qual s’importa la totalitat de les matèries primeres ceràmiques i s’exporta la meitat de les exportacions del sector ceràmic. “És sense dubte el port de la ceràmica”, ha dit Toledo.

Francisco Toledo ha presentat a la Comunitat Portuària les noves infraestructures productives que van a posicionar el port de Castelló entre els millors connectats del sistema portuari espanyol. S’ha referit a la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, la connexió amb el corredor mediterrani, els accessos ferroviaris i l’estació intermodal. “A més de prosseguir amb la urbanització de la dàrsena sud”. Tot açò va a donar un impuls considerable a PortCastelló i, per tant, al sector ceràmic”.

El port de Castelló té una especial sensibilitat amb el sector ceràmic. L’Autoritat Portuària ha habilitat al 2017 un total de 90.000 metres quadrats per a l’acumulació de matèries primeres a la dàrsena sud. “PortCastelló és més que un port per al sector ceràmic, és un centre logístic que permet ja no només importar matèries primeres o exportar ceràmica, també emmagatzemar i transformar matèries primeres”, ha manifestat Francisco Toledo.

“El clúster ceràmic castellonenc té un efecte tractor en l’activitat del port. El seu fort creixement suposa un desafiament important al qual estem donant resposta, ha assegurat Francisco Toledo, qui recorda que “des de 2016 la exportació del sector la tenim bonificada al màxim que permet la llei, un 40%”.

“A més a més, aquest any presentem la nova valoració de terrenys que suposa una rebaixa del 10% en la taxa d’ocupació de les concessions del port, que en la seua majoria estan relacionades amb el sector ceràmic”. Tot açò resultarà en menors costs logístics del sector per a operar per PortCastelló.

El port de Castelló participa a Cevisama a través de l’estand de la Fundació PortCastelló, entitat en la qual estan involucrades les principals empreses del port, Cambra de Comerç, Ajuntament i Diputació de Castelló, i Autoritat Portuària.

 

Quiero recibir las notas de prensa