Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló millorarà la informació meteorològica amb el projecte Samoa II

1 March 2018

 

28-02-2018

Francisco Toledo ha proposat al Consell d’Administració els candidats seleccionats pel jurat dels III Premis Faro PortCastelló

L’Autoritat Portuària de Castelló comptarà amb informació meteorològica i oceanogràfica millorada a la seua web amb sistemes de predicció de vents d’alta resolució atmosfèrica i predicció  de corrents a l’interior del port. Açò serà possible gràcies al projecte SAMOA II (Sistema d’Ajuda Meteorològica i Oceanogràfica a les Autoritats Portuàries) que es desenvolupa al 2018 des de Ports de l’Estat en col·laboració amb les autoritats portuàries que desitgen involucrar-se.

Aquest sistema permet als usuaris del port disposar d’una informació meteorològica d’alta fiabilitat i per tant incrementar l’eficàcia a les operacions portuàries i actuacions mediambientals. Així ho ha informat avui el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, en el transcurs del Consell d’Administració.

A més a més, Francisco Toledo ha proposat al Consell els candidats seleccionats pel jurat dels III Premis Faro PortCastelló per a la seua aprovació definitiva. Un jurat composat per 52 homes i dones provinents de diferents àmbits socials i empresarials i en la seua majoria externs a l’Autoritat Portuària de Castelló. Es tracta d’UBE Corporation, United Minerals Spain, BP Oil, Grupo Diario, Bulk Cargo, Fundació Bancària La Caixa i SEDCAS.

D’altra banda, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, ha informat de la iniciativa “Escala a Castelló” que es desenvoluparà entre el 5 i el 8 d’abril al port de Castelló, amb la participació dels navilis Nao Victòria, Galeón i Shtandart. A més a més, juntament a l’escala d’aquests vaixells es desenvoluparà un mercat mariner, exhibicions nàutiques i degustacions gastronòmiques, entre altres activitats. La iniciativa està organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Castelló i l’Agència Valenciana de Turisme.

 

 

Acords del Consell d’Administració

Seleccionar la sol·licitud de Gimeno Servicios Portuarios S.A. de concessió per a l’ocupació del despatx núm.3, de 27 m2, destinat a oficines, ubicat a l’edifici d’usuaris del port de Castelló.

Seleccionar la sol·licitud de Gasolineras Vicent S.A. de concessió per a l’ocupació i explotació d’una superfície de 780 m2, destinada a aparcament i rentador de vehicles, ubicada al costat de la rotonda d’accés a la dàrsena nord.

Aprovar els plecs del concurs per a l’ocupació i explotació del local 7, tipus I, destinat a activitat hostalera, ubicat a la Plaça del Mar en règim de concessió administrativa.

Aprovar el conveni entre l’Autoritat Portuària de Castelló i el Patronat Municipal de Turisme per a l’ocupació d’una superfície de 190,08m2, destinada a oficines, a l’edifici ubicat al costat de la rotonda dels carrers de Ferrandis Salvador i de Serrano Lloberes.

Aprovar el conveni entre l’Organisme Públic Ports de l’Estat i l’Autoritat Portuària de Castelló per a l’execució dels treballs associats al projecte SAMOA (Sistema d’Ajuda Meteorològica i Oceanogràfica a les Autoritats Portuàries).

Atorgar a Griñó Ecològic S.A. llicència per a la prestació del servei portuari de recepció de deixalles sòlides generades per vaixells regulat per l’annex V del conveni MARPOL 73/78.

Vull rebre les notes de premsa