Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló invirteix 280.000 euros al Moll de Costa

28 May 2018

L’Autoritat Portuària de Castelló ha habilitat uns nous lavabos adaptats a la plaça del Mar

L’Autoritat Portuària de Castelló ha construït uns nous lavabos a la plaça del Mar per a millorar el servei als usuaris del Moll de Costa. S’ubiquen davant de l’Edifici Morú, al costat de les instal·lacions de l’escola de vela i l’escalinata d’accés a les antigues dependències del Club Nàutic, que no tenien cap ús.

Els lavabos estan habilitats per a persones amb mobilitat reduïda, es compleix així amb la normativa actual en aquesta matèria i eleven el nivell de servei que es prestava fins ara. A més a més, s’ha enderrocat l’escalinata. Per a això, l’Autoritat Portuària ha invertit 40.000 euros.

Aquesta obra forma part de les millores que l’Autoritat Portuària de Castelló està portant a terme al moll de Costa amb una inversió de 280.000 euros amb l’objectiu d’impulsar aquest enclavament com a zona d’oci i goig del ciutadà. Entre elles destaca l’obertura de la plaça de Sète, un nou espai de 2.000 metres quadrats que es posa a disposició de la ciutadania i la inversió de la qual ha ascendit a 180.000 euros. A més a més, ja han conclòs les obres d’ampliació dels accessos per als vianants a la plaça del Mar i de Sète des de l’Avinguda Germans Bou.

Altres millores ja implantades són la instal·lació elèctrica a tot el moll de Costa per a facilitar la instal·lació d’activitats lúdiques que fins ara requerien grups electrògens, amb el consegüent cost per als concessionaris i molèstia de sorolls. També s’han eliminat els respiradors que suposaven un perill per als més menuts, i han sigut substituïts per bancs.

A més a més, s’han reordenar els pàrquings d’entrada al moll i s’han situat jardineres per a millorar l’estètica de la zona.

Per últim, aquest any s’eliminarà el canal d’aigua a l’entrada de l’edifici Morú, sense cap finalitat però que suposa una molèstia per als vianants.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, s’ha referit a la importància de posar en valor el moll de Costa com a atractiu turístic i enclavament per a activitats que apropen el port a la societat. “Cada vegada s’estan desenvolupant més iniciatives de destacat èxit que aposten per PortCastelló, com el Red Pier Festival i Escala a Castelló”. A més a més, Francisco Toledo s’ha referit al notable increment de visites al recinte portuari gràcies al programa “Coneix el teu port”.

Francisco Toledo ha indicat que “fer del port de Castelló un motor econòmic de la zona va més enllà de realitzar inversions en infraestructures industrials i es fa necessari apropar el port a la ciutat i fer-lo més atractiu”.

 

 

Vull rebre les notes de premsa