Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló instal.la noves pantalles tallavents a les seus dues dàrsenas

10 September 2018

Formen part de l’estratègia de l’Autoritat Portuària de Castelló per a protegir l’entorn de partícules pulverulentes

PortCastelló ha instal·lat dues noves pantalles tallavents amb la finalitat de resguardar el Grau de Castelló de partícules pulverulentes derivades de la càrrega i descàrrega de mercaderies al recinte portuari.

Aquestes barreres atrapa pols s’han ubicat al moll de la Ceràmica i la dàrsena sud, i es sumen a la instal·lada el passat any al moll transversal exterior. En conjunt, l’Autoritat Portuària ha invertit 650.000 euros en la seua adquisició, i compten amb un seguiment i avaluació per part de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) per a mesurar la seua eficiència.

El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha reiterat que “entre els nostres principals objectius està minimitzar l’impacte mediambiental de l’activitat portuària sobre l’entorn”. Toledo ha insistit en la necessitat de “conjugar les operatives i el desenvolupament econòmic del port i el seu entorn amb el benestar dels veïns”. Per això durant els tres últims anys s’ha invertit en altres accions concretes com el nou accés viari a la dàrsena sud, mesures d’eficiència energètica, i l’adquisició d’una barrera anticontaminació única a Europa per a segellar la bocana del port en cas d’un episodi de contaminació.

A més a més, PortCastelló va prendre mesures per a minimitzar l’emissió de partícules degut al trànsit de camions, “ja que són un important focus d’emissió”, ha incidit Francisco Toledo. Mesures com per exemple canviar els sentits de circulació, limitar la velocitat i obligar a circular amb tendals quan es porte mercaderia”. Precisament, l’Autoritat Portuària col·locarà abans que acabe l’any rentarodes als vials d’eixida del moll de la Ceràmica per a frenar l’arrossegament de partícules fora del port i que seran d’ús obligatori per a tots els camions. El concurs està ja adjudicat.

Cal recordar que PortCastelló compta amb la certificació mediambiental PERS (Port Environmental Review System) “que ens obliga a mesurar sistemàticament la qualitat de l’aigua, aire, soroll, així com l’impacte sobre el territori”, ha assenyalat Francisco Toledo.

La rellevància de la protecció mediambiental per a PortCastelló es mostra també als seus premis Faro, uns guardons que entrega anualment en set categories diferents, i una d’elles reconeix la tasca en medi ambient d’empreses relacionades amb el recinte portuari.

 

Vull rebre les notes de premsa