Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló exposa en Tecnargilla les seues mesures d´eficiència en el tràfic de granels sòlids

26 September 2018

Reduiran el cost econòmic de la descàrrega de matèries primeres i el temps d’escala en el port de Castelló

 

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, acompanyat del director del port, Roberto Arzo, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, recorren avui la fira Tecnargilla, el major aparador especialitzat en tecnologia ceràmica i béns d’equip i que se celebra en la ciutat italiana de Rimini.

 

L’objectiu és ampliar contactes amb empreses que tenen la seua base en les pròpies instal·lacions portuàries i altres dedicades al tràfic de matèries primeres per a la ceràmica, tals com Kaltun, United Minerals o Sibelco.

 

El president de l’Autoritat Portuària els ha exposat el procés de modernització que duu a terme el port per a aconseguir una major eficiència en el tràfic de granels sòlids. El primer pas es donarà aquest divendres en el Consell d’Administració, amb l’adjudicació del concurs per a l’ocupació del domini públic portuari per a la construcció i explotació d’una terminal de granels sòlids en el tram 1, i la convocatòria per al tram 2.

 

Aquestes concessions permetran disposar de mitjans de descàrrega d’altes prestacions automatitzades, ampliar l’horari de treball fins a les 24 hores i aplicar majors mesures de protecció ambiental. Francisco Toledo ha explicat que “el port va a ser més eficient tant en el cost econòmic de la descàrrega com en el temps emprat en l’escala dels vaixells, que es reduirà”.

 

Les empreses amb les quals s’han mantingut contactes han acollit aquest nou impuls de PortCastelló perquè ofereix noves possibilitats per a la importació de matèries primeres i garanteix una operativa de qualitat.

 

La representació de PortCastelló ha visitat també els stands dels principals fabricants de maquinària de Castelló, i ha mantingut una trobada amb el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip (Asebec), José Vicente Bono. Les reunions han permès constatar el lideratge tecnològic del sector i oferir al port de Castelló per a l’exportació d’aquest tipus de maquinària.

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa