Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló exposa a Breakbulk 2018 els seus creixements en granels

29 May 2018
PortCastelló en Breakbulk Europe 2018

Torre de ventilación de BP en el puerto de Castellón

El port de Castelló mostra a la fira de Bremen el seu potencial en logística i serveis de càrrega per a projectes especials

 

El port de Castelló, a través de la Fundació PortCastelló, participa a Breakbulk Europe 2018, la fira especialitzada en «project cargo» i càrrega a granel que serveix com a punt de trobada per als professionals d’aquesta indústria.

Més de 7.000 professionals del sector participen en aquest esdeveniment, que es celebra des d’avui i fins el 31 de maig a la ciutat alemanya de Bremen i que suposa la major trobada europea sobre càrrega a granel fraccionada.

PortCastelló participa a l’esdeveniment sota el paraigua comercial de Ports de l’Estat a l’estand «Ports of Spain» amb l’objectiu de mostrar el seu potencial logístic i el seu creixement, que el situa al Top 10 dels ports espanyols.

PortCastelló es presenta batent rècords de tones mogudes al 2017, assolint quasi els 18 milions, un 32% més que al 2008 quan va començar la crisi. El port castellonenc també mostrarà el rècord de granels sòlids amb quasi 6,5 milions de tones el passat any, la qual cosa suposa un 62% més que al 2008. En concret, a l’actualitat ocupa el cinquè lloc al sistema portuari espanyol en tràfic de granels sòlids. A més a més, el port de Castelló també creix en tràfic de mercaderia general convencional. En concret, un 16,62% en 2017 respecte a l’any anterior.

D’altra banda, PortCastelló divulgarà a la fira el seu potencial per al maneig de càrregues especials i maquinària especial. De fet, la multinacional danesa LM Windpower va escollir el port de Castelló per a exportar les pales de 73,5 metres de longitud per a generadors eòlics des de la seua factoria a Les Coves de Vinromà fins el mar del Nord. Són les més grans que es fabriquen a Europa i el seu transport i embarcament requerixen d’una operativa i tècnica molt especial.

També el port de Castelló va acollir al 2017 l’operativa de descàrrega d’una torre de destil·lació de 693 tones, una alçària de 61 metres i un diàmetre de 14,5 metres. La peça va eixir del port de Xangai amb destinació la refineria de BP Castelló.

PortCastelló ha organitzat per a aquesta fira una àmplia agenda de treball per a establir contactes comercials i obrir noves vies de negoci i activitats econòmiques relacionades amb la logística i el transport. El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha indicat que el port de Castelló és un node logístic essencial al Mediterrani i ha recalcat que «som un port altament competitiu per al transport de càrregues especials». Al mateix temps, ha assenyalat que «les indústries de la càrrega de projecte generen oportunitats de negoci».

 

 

Vull rebre les notes de premsa