Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló comença el segon semestre amb un creixement de tràfics del 21,5%

28 August 2018

El port de Castelló registra el millor mes de la seua història al moure al juliol un total d’1.959.009 tones de mercaderies, la qual cosa suposa un creixement d’un 21.5% respecte del mateix període de l’any anterior. Amb aquesta dada PortCastelló bat el seu rècord del passat mes d’abril, quan va comptabilitzar 1.845.824 tones.

És la primera vegada que PortCastelló supera la barrera d’1.900.000 tones en només un mes i “confirma l’estratègia impulsada des de l’Autoritat Portuària de Castelló d’invertir en infraestructures productives per a aconseguir un creixement sostenible del port”, ha assenyalat el president de l’entitat, Francisco Toledo.

L’augment més espectacular al juliol el protagonitzen els granels sòlids, al moure 821.709 tones, i amb açò es convertix també en el millor mes de la història del port de Castelló en aquest tipus de tràfic. En concret, creix un 41% més respecte al mateix període de l’any anterior, i suma ja un 13,3% en l’acumulat d’aquest any.

“Fins a dia d’avui mai s’havien superat les 700.000 tones de granel sòlid en només un mes, per la qual cosa aquestes xifres demostres que el port de Castelló té capacitat per a continuar creixent en aquest tràfic”, ha indicat el president de l’Autoritat Portuària.

El granel líquid augmenta en juliol un 24,8% al registrar 867.033 tones, i acumula fins a l’actualitat un creixement del 21,1%.

El tràfic de contenidors es situa en 19.221 TEUs, la qual cosa representa un descens del 14% al juliol i del 2,7% en l’acumulat de l’any. La mercaderia general baixa al juliol un 19,8% i un 8,9% en l’acumulat de l’any.

La diversificació de tràfics de mercaderies permet a PortCastelló tancar els set primers mesos de l’any amb un tràfic acumulat de 12.173.602 tones, això mostra un creixement del 12,3% respecte de l’any anterior.

Francisco Toledo ha incidit en que “continuar diversificant tràfics, juntament amb una bona connectivitat terrestre per autovia i per ferrocarril, la valorització de la dàrsena sud i el desenvolupament de ParcCastelló juntament amb l’estació intermodal, situen PortCastelló en una òptima posició estratègica per a continuar creixent”.

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa