Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló creix cinc vegades més que la mitjana del sistema i es posiciona en novena posició

29 November 2018

El port de Castelló aconsegueix mobilitzar 73 milions d’inversions privades

Incrementa els seus ingressos més de 2 milions des de gener fins a octubre d’enguany, la qual cosa suposa un 8,6% més que l’any anterior

Les xifres situen al port de Castelló en el podium de creixement del sistema portuari aquest any. En el que va d’any el creixement acumulat de tràfic total és del 15,5%, cinc vegades la mitjana del sistema. Amb açò, PortCastelló ascendeix de la desena a la novena posició en el rànquing del tràfic total, i es consolida en la quarta posició en granels sòlids.

Així ho ha desvetllat avui el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, en el transcurs de la IX Jornades Empresarials PortCastelló-Mediterrani, que han comptat amb la presència del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Amb les dades actuals, el recinte castellonenc tancarà 2018 superant els 20 milions de tones, que és la previsió del pla d’empresa per al 2022.

El president de l’Autoritat Portuària ha ressaltat que PortCastelló és el segon port que més creix en tràfics durant 2018 dels 46 ports espanyols d’interès general, en concret un 15,5%, enfront del 3,1% de la resta del sistema.

A més, els resultats econòmics de PortCastelló avalen la gestió de l’Autoritat Portuària de Castelló: incrementa els seus ingressos més de 2 milions des de gener fins a octubre d’enguany, la qual cosa suposa un 8,6% més que l’any anterior, malgrat haver rebaixat un 10% la taxa de la mercaderia, que és la principal font d’ingressos. “Açò és possible gràcies al bon treball de la comunitat portuària i les empreses”, segons ha destacat Francisco Toledo. “El nostre objectiu és la millora contínua en sostenibilitat i competitivitat en un full de ruta comú amb els qui fan possible aquestes dades”.

L’aposta del sector privat pel port de Castelló i les inversions públiques compromeses garanteixen un futur sòlid i sostenible a PortCastelló. D’un costat, aconsegueix mobilitzar 73 milions d’inversions privades, que permetran modernitzar l’operativa de granels sòlids a través de dues concessions, així com ampliar les línies d’atraque gràcies a un nou moll en la dàrsena sud i millorar infraestructures i maquinària.

D’altra banda, cal sumar un total de 157 milions de fons públics, aprovats per Ports de l’Estat i per l’Autoritat Portuària en el seu pla d’empresa, per a infraestructures productives, que en essència permetran la millora de la connectivitat terrestre, especialment per ferrocarril.

La zona d’activitats logístiques i industrials, i l’estació intermodal al costat del port de Castelló “seran sens dubte el pulmó de creixement del port, un pol d’atracció d’inversions i de generació de llocs de treball”, ha assegurat el president de l’Autoritat Portuària.

Francisco Toledo ha assegurat que 2019 serà l’any de la tornada de la Duana al port de Castelló i el de la recuperació de l’edifici de la Comandància Marina.

Per la seua banda, la directora el port de Castelló, Ana Ulloa, ha oferit la conferencia “Creixement blau”, concepte encunyat per la Comissió Europea l’any 2012, emfatitzant les àrees focals en les quals s’assenta i els actors involucrats. Després d’un resum dels primers passos donats per la Comissió per a engegar aquest instrument de planificació marina i marítima, ha exposat alguns exemples d’iniciatives o projectes relacionats amb l’Economia Blava en diferents regions costaneres europees. Finalment ha descrit les oportunitats actuals que ofereix el Creixement blau, i una visió de com podrien aprofitar-se des de la Comunitat Portuària de Castell

Per la seua banda, el Comissionat del Govern per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, ha exposat els avantatges per a PortCastelló dels corredors ferroviaris.

Les jornades s’han tancat amb una taula redona que ha abordat “La sostenibilitat mediambiental dels ports”, moderada per la cap d’àrea de gestió de l’Autoritat Portuària de Castelló, Maritina Vidal, en la qual han intervingut el cap del departament de Sostenibilitat de Ports de l’Estat, Obdulio Serrano; la cap del departament de Sostenibilitat de PortCastelló, Maria José Rubio, i Eliseo Monfort de l’Institut de Tecnologia Ceràmica.

Vull rebre les notes de premsa