Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló comença 2018 batent rècords

16 February 2018

 

16-02-2018

Gener és el millor mes de la historia del port de Castelló en tràfic portuari, al crèixer un 25% respecte a gener del passat any

PortCastelló comença 2018 amb dades espectaculars. Durant el mes de gener s’han mogut un total d’1.825.652 tones de mercaderies pels molls del recinte portuari, la qual cosa representa un 25% més que al gener del 2017 i el convertix en el millor mes de la història del port en tràfic total portuari. A més a més, aquest mes de gener és el millor en la història de PortCastelló en tràfic de granel sòlid i granel líquid.

En concret, al gener s’han comptabilitzat 569.456 tones de granels sòlids, un 19,6% més que al mateix període de l’any anterior. Aquest increment és fruit del dinamisme del sector ceràmic que importa matèria primera per a la seua producció, “principalment feldspat i argila”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo. “Aqueixa producció es tradueix en generació d’ocupació”, ha afegit.

D’altra banda, el tràfic de granel líquid aquest mes de gener ha sigut d’1.002.999 tones, la qual cosa representa un 45,5% més que al gener del 2017.

El tràfic de mercaderia general a PortCastelló ha descendit un 13,9%, al registrar-se 251.845 tones. També baixa lleugerament –un 0,70%- el tràfic de contenidors, al comptabilitzar-se 17.720 TEUs al gener d’aquest any enfront dels 17.845 de l’any passat.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha posat en valor aquestes dades a l’assegurar que “el port és un termòmetre de l’activitat econòmica i el creixement en un 25% del tràfic de mercaderies a PortCastelló es traduïx en major riquesa i generació de llocs de treball directes i indirectes per a l’entorn”.

Una de les raons del creixement es deu a què l’Autoritat Portuària es deu a que l’Autoritat Portuària ha rebaixat taxes en els últims anys, així com execució de noves infraestructures com la urbanització de la dàrsena sud, que suposen un atractiu per a la instal·lació de noves empreses.

Vull rebre les notes de premsa