Comunicació

Notes de prensa

PortCastelló aconsegueix el millor agost de la seua història en tot tipus de tràfics

21 September 2018

El port de Castelló creix un 13,6% en els vuit primers mesos de l’any i supera ja els 14 milions de tones

 

 

El port de Castelló tanca el millor mes d’agost de la seua història, en moure un 22% més de tones respecte el mateix període de l’any anterior i amb increments de tràfics en tot tipus de mercaderies.

 

En concret, el recinte portuari castellonenc ha canalitzat durant agost un total d’1.962.113 tones. És el sisè mes en el que va d’any que PortCastelló supera la barrera de l’1.800.000 tones, i el segon després de juliol que creix per sobre de l’1.900.000 tones mensuals, la qual cosa no havia succeït mai abans. El millor mes d’agost en tràfic de mercaderies fins avui en PortCastelló es va registrar el passat any, amb 1.608.943 tones.

 

El creixement més espectacular a l’agost es registra en el tràfic de granel líquid, que creix un espectacular 46,2%, amb un volum total de 993.624 tones. Li segueix la mercaderia general, que augmenta un 9,7% amb 284.786 tones. Puja també el tràfic de contenidors, un 7,3% amb 20.283 TEUs i, finalment, s’incrementa un 2% el tràfic de granels sòlids, amb 680.096 tones.

 

PortCastelló comptabilitza 14.140.205 tones en els vuit primers mesos de l’any, la qual cosa suposa un creixement del 13,6% en l’acumulat de l’any en comparació del mateix període del passat any.

 

Aquestes xifres constaten que el port de Castelló creix 2,5 vegades per sobre del sistema portuari espanyol, el situen el novè port en el ránking i el consoliden en el quart de granels sòlids. PortCastelló preveu tancar 2018 fregant els 20 milions de tones, després que el passat any ja registrara un rècord de tancament en fregar els 18 milions de tones de mercaderies.

 

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha afirmat que “els bons resultats són fruit de l’esforç i el bon treball d’empresaris, treballadors i el conjunt de la comunitat portuària”. Ha manifestat que “les dades permetran seguir guanyant competitivitat per a continuar creixent de forma sostenible”. La política de bonificacions i rebaixa de taxes, així com les inversions en infraestructures productives, són factors clau en l’assoliment de les dades en el port de Castelló.

 

 

 

Quiero recibir las notas de prensa