Comunicació
Comunicació
Notes de prensa
Vint persones participen en l’exercici per provar l’eficàcia de les barreres de contenció
Un operatiu conformat per 20 persones i diverses embarcacions han participat en el port de Castelló en un simulacre d’activació del Pla Interior Marítim per a avaluar l’efectivitat i coordinació entre els diferents agents implicats en la resposta del seu pla d’emergència interior així com les seues barreres anticontaminació.
El simulacre ha donat inici amb la comunicació a PortControl de l’albirament d’una taca oliosa en les aigües interiors del port. El temps de resposta efectiva en el simulacre ha sigut de 30 minuts, que permet una ràpida protecció de les zones davant un possible vessament.
PortCastelló disposa d’un total de 525 metres de barreres anticontaminació per a confinar possibles vessaments de petroli cru i refinats. En concret, va instal·lar en 2016 una barrera oceànica única a Espanya, atès que queda totalment expandida una vegada toca l’aigua. Amb els seus 2.400 quilos i 400 metres de línia defensiva, permet tancar la bocana del port en menys de 15 minuts. Aquesta infraestructura, amb una inversió de 180.000 euros, se suma a les barreres de contenció situades en la dàrsena interior i el canal de refrigeració d’Iberdrola.
El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha manifestat que “la instal·lació de les barreres anticontaminació confirmen la decidida aposta del port de Castelló per la protecció i el medi ambient”, atès que la col·locació d’aquestes infraestructures no són obligatòries per llei. “Volem créixer de manera sostenible, segura i garantint la protecció del port i el seu entorn davant possibles emergències, més enllà del que ens marca la normativa”.
La instal·lació de les barreres se sumen a altres mesures implementades en el port castellonenc per a la protecció del medi ambient amb una inversió d’1 milió d’euros, tals com a reducció de consum energètic, instal·lació de pantalles atrapa pols per a impedir la dispersió de partícules purulentes a l’aire, rentarodes i millora en l’operativa de granels sòlids.