Comunicació

Notes de prensa

Més de 150 persones participarán al I Triatló PortCastelló

15 May 2018

15-05-2018

Un total de 60 voluntaris coordinen aquest esdeveniment esportiu que es desenvolupa aquest diumenge íntegrament per l’interior del Port de Castelló

Participaran el recentment proclamat campió autonòmic de triatló de MD Fernando Santander i l’esportista provincial Roberto Merhi

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha presentat avui I Triatló PortCastelló, juntament amb el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, així com els organitzadors de la competició Vicente Barberá i Francisco Rius, del Club Triatló Castelló.

La prova està inclosa a la Copa Provincial de Triatló i Circuit Triatló Diputació de Castelló i es desenvoluparà aquest diumenge 20 de maig per un escenari inèdit. “Un traçat atractiu, vistós i poc molest perquè el seu recorregut discorre quasi íntegrament per l’interior del port de Castelló”, ha explicat Francisco Toledo. “Aquest esdeveniment té uns beneficis intangibles, com són apropar la ciutat al port i impulsar una activitat saludable”, ha dit.

Per la seua part, el regidor d’Esports ha destacat que la prova esportiva “apropa el port de Castelló al ciutadà i el seu recorregut permet descobrir escenaris espectaculars”. Enric Porcar ha afegit que “ recolzem des del primer moment aquesta iniciativa per ser novedosa i estar organitzada per gent de Castelló amb experiència”, en referència al Club Triatló Castelló.

El nombre d’inscrits fins a dia d’avui és de 150 esportistes que realitzaran 750 nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de carrera a peu.

En concret, la natació tindrà l’eixida a la Marina PortCastelló i conclourà al Reial Club Nàutic de Castelló, per la qual cosa el públic podrà seguir la competició des del Moll de Costa. El canvi a bicicleta tindrà lloc al Club Nàutic, des d’on s’emprendran 20 quilòmetres per la Dàrsena Sud. El Triatló conclourà amb els 5 quilòmetres de carrera a peu per la Dàrsena Nord de PortCastelló.

Esportistes destacats

La prova compta amb la participació de triatletes destacats com Fernando Santander, Ironman Finisher al campionat del món d’Ironman a Kona (Hawaii) 2017, 1r rànquing No Drafting Triatló Comunitat Valenciana 2017, 3 vegades campió Triatló MD Oliva i moltes altres victòries en proves de nivell nacional, autonòmic i local.

També s’ha inscrit Roberto Merhi, excel·lent esportista provincial, Pilot de F1 i destacat triatleta, de fet va ser 4t lloc de la general a l’Eivissa Half Triatlon. Destaca la seua passió pel ciclisme i ha participat a nombroses proves del calendari ciclista provincial.

A més a més, es comptarà amb la participació de Valeriano Moreno, president de la Federació Valenciana de Triatló.

Voluntaris

Un total de 60 voluntaris vetllaran perquè la competició es desenvolupe sense incidències. Començarà a les 10 del matí i està prevista l’entrega de trofeus a les 12.00 hores.

L’edfici Morú de la plaça del Mar del Grau de Castelló acollirà la Fira del Corredor i serà la seu per a la recepció dels triatletes, recollida de dorsals el dissabte 19 en horari de 17:00 a 20:00 i diumenge pel matí, guarda-roba i oficina tècnica. També estaran exposats els plànols del recorregut del Triatló.

Vicente Barberá i Francisco Rius han agraït el suport de “voluntaris, col·laboradors, patrocinadors i en especial a l’Autoritat Portuària de Castelló perquè aquesta prova siga una realitat”.

Activitats paral·leles

La celebració del I Triatló PortCastelló coincidirà amb altres activitats paral·leles que tindran lloc aquest cap de setmana al Moll de Costa de PortCastelló. Així, tindrà lloc el II Red Pier, un festival familiar i d’accés gratuït que inclou a més de concerts, tallers infantils, una zona market on es podran trobar milers d’articles relacionats amb el món de la música rock, una exhibició de cotxes vintage i gastronetes. El festival sumarà aquest any la celebració del 18é aniversari del Castelló Chapter HOG, marca oficial de les Harley Davidson.

També el Reial Club Nàutic de Castelló acull del 2n torneig de la 1a divisió de Kayak Polo a nivell nacional.

 

Vull rebre les notes de premsa