Comunicació

Notes de prensa

L´Autoritat Portuària de Castelló calcula la seua petjada de carboni

8 May 2018

09-05-2018

La iniciativa confirma el compromís mediambiental de la institució i permetrà reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle

L’Oficina de Canvi Climàtic (OECC), depenent del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, ha resolt positivament la sol·licitud d’inscripció voluntària de l’Autoritat Portuària de Castelló al Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni.

Aquest registre, regulat mitjançant el Reial Decret 163/2014, de 14 de març, vol contribuir a la reducció a nivell nacional de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i facilitar el compliment dels compromisos internacionals assumits per Espanya en matèria de canvi climàtic.

Amb l’obtenció del segell del càlcul de la Petjada de Carboni 2016 es confirma el compromís de l’Autoritat Portuària de Castelló en matèria d’energia i canvi climàtic. El seu càlcul permet identificar i quantificar les emissions, per a implementar posteriorment estratègies encaminades a la seua reducció.

Cal recordar que l’APCS disposa de les certificacions mediambientals més exigents, com el PERS (Port Environmental Review System), la única acreditació europea de gestió ambiental portuària i sota la supervisió de l’organització auditora Lloyd’s Register.

El càlcul de la petjada de carboni es suma a altres accions específiques mediambientals impulsades per l’Autoritat Portuària de Castelló com projectes d’eficiència energètica, lluita contra la contaminació marina i reducció d’emissions de partícules a l’atmosfera. A més a més, en breu s’instal·laran rentarodes als vials d’eixida del moll de la Ceràmica per a evitar l’arrossegament de partícules fora del port i que seran d’ús obligatori per a tots els camions.

Totes aquestes mesures “ens permeten continuar en el camí de un creixement sostenible del Port de Castelló”, ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

Vull rebre les notes de premsa