Comunicació

Notes de prensa

La subdelegada del Govern es compromet a agilitzar la tornada de la duana al port

7 September 2018

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló es reunix amb Soledad Ten per a abordar projectes pendents

La subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, han mantingut una reunió per a repassar l’estat de projectes necessaris per a la competitivitat del port de Castelló.

Entre ells destaca la tornada del servei de duanes al port de Castelló, on es prestava fins al 2012, data en la qual es va traslladar a la delegació de l’Agència Tributària del Passeig de Ribalta de Castelló. Francisco Toledo demana la seua tornada “perquè som l’únic port del sistema portuari espanyol amb aquest servei fora del recinte portuari”, ha assenyalat. La subdelegada ha mostrat el seu compromís per a realitzar les gestions oportunes amb la finalitat d’agilitzar els tràmits i que les obres de condicionament de l’immoble es puguen licitar aquest mateix any i “donar resposta a una reivindicació històrica de la Comunitat Portuària”.

D’altra banda, la subdelegada ha informat de l’imminent augment de personal per al Lloc d’Inspecció Fronterera (PIF), amb la incorporació d’una persona en una plaça vacant. No obstant, el president de l’Autoritat Portuària ha insistit en què PortCastelló aspira a obtenir 4 places, així com a ampliar l’horari més enllà de les 8 hores actuals. “La falta de mitjans i d’horari d’atenció ens resta competitivitat davant altres ports del sistema portuari espanyol i és un fre al tràfic d’importació”, ha manifestat Francisco Toledo.

La subdelegada del Govern ha conegut de primera mà els resultats de PortCastelló, que el situen com el quart port més rendible i el nové en tràfic de mercaderies del sistema portuari espanyol, amb un creixement des de principis d’any del 12%. També les inversions previstes a PortCastelló, principalment en infraestructures que augmentaran la seua connectivitat terrestre i el situaran en un dels ports millors connectats del sistema portuari espanyol. Entre elles la connexió viària definitiva a la dàrsena sud, els accessos ferroviaris pel sud, la connexió entre les dues dàrsenes i l’estació intermodal. “Aquestes inversions permetran continuar al port de Castelló creixent en tràfics, i per tant, generar ocupació i riquesa al seu entorn”, ha indicat Francisco Toledo.

Per la seua part, Soledad Ten ha manifestat que “el port de Castelló és clau per a les empreses de la província que necessiten importar i exportar i tenen en PortCastelló un aliat estratègic per a incrementar la seua competitivitat”.

 

 

Vull rebre les notes de premsa