Comunicació

Notes de prensa

L’Autoritat Portuària de Castelló renova la màxima acreditació europea de gestió ambiental

28 December 2018

PortCastelló inverteix 20 milions d’euros en els últims anys en mesures de protecció mediambiental

 

PortCastelló renova la certificació europea PERS (Port Environmental Review System), la màxima acreditació europea de gestió ambiental específica per al sector portuari que atorga l’Organització Europea de Ports Marítims i EcoPorts.

El compliment de la normativa ha sigut certificat per Lloyd’s Register LRQA i té una validesa de dos anys.

La certificació PERS posa de manifest el compromís mediambiental de l’Autoritat Portuària de Castelló en el creixement sostenible i en el compliment dels estàndards ambientals necessaris com a port respectuós amb el medi ambient. Aquesta acreditació “ens obliga a mesurar sistemàticament la qualitat de l’aigua, aire, soroll, així com l’impacte sobre el territori”, ha afirmat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

Francisco Toledo ha insistit en la necessitat de “conjugar les operatives i el desenvolupament econòmic del port i el seu entorn amb el benestar dels veïns”. Entre les accions impulsades destaca la concessió del moll de la ceràmica per a dos terminals de granels sòlids “que permetran guanyar en eficiència, efectivitat, sostenibilitat i protecció ambiental”.

Així, l’Autoritat Portuària de Castelló ha invertit en els últims anys 1,5 milions d’euros en sostenibilitat ambiental, als quals hi ha que sumar 18,5 milions de la iniciativa privada. Entre les inversions productives de l’Autoritat Portuària destaquen el nou accés viari a la dàrsena sud, mesures d’eficiència energètica i l’adquisició d’una barrera anticontaminació única a Europa per a segellar la bocana del port en el cas d’un episodi de contaminació.

A més, ha posat en marxa accions per a minimitzar l’emissió de partícules a causa del trànsit de camions, tal com canviar els sentits de circulació, limitar la velocitat i obligar a circular amb tendals quan es porte mercaderia. També ha entrat en funcionament el primer dels rentarodes en els vials d’eixida del moll de la ceràmica per a frenar l’arrossegament de partícules fora del port i que són d’ús obligatori per a tots els camions.

La rellevància de la protecció mediambiental per a PortCastelló es reflecteix també en els seus Premis Faro, uns guardons que entrega anualment en set categories diferents, i una d’elles reconeix la tasca en medi ambient d’empreses relacionades amb el recinte portuari.

Com a resultat d’aquesta estratègia, s’ha incrementat en el port de Castelló la superfície d’emmagatzematge tancat en un 18%, fins a aconseguir els 175.000 m2, i la de semitancats en un 21%, fins als 38.500 m2. “Tota la comunitat portuària està conscienciada que guanyar en protecció mediambiental és guanyar en sostenibilitat de l’activitat i seguirem en aquesta línia”, ha assenyalat Francisco Toledo.

 

 

 

 

 

Vull rebre les notes de premsa