Comunicació

Notes de prensa

L’Autoritat Portuària de Castelló cedix l’entorn del far d’Orpesa

6 July 2018

L’Autoritat Portuària de Castelló ha cedit de forma temporal i gratuïta l’entorn del far a l’Ajuntament d’Orpesa. Així ho han fet públic l’alcalde, Rafael Albert, i el president del port, Francisco Toledo, qui s’han apropat a la instal·lació per a signar el conveni. S’han celebrat diverses reunions entre ambdós responsables per a obrir al públic les immediacions del far i posar decent l’espai, ja que fa dos anys que roman tancat.

El primer edil d’Orpesa ha indicat que aquesta autorització “ens servix per a posar-nos mans a l’obra de manera immediata amb la neteja de l’entorn i que puga estar preparat abans del mes d’agost”. I és que, encara que la firma d’aquest conveni es correspon amb una concessió pública d’accés lliure als ciutadans sense activitat comercial, l’Ajuntament d’Orpesa té la intenció que aquest emblemàtic espai puga albergar concerts, i fins i tot, un quiosc en un futur pròxim.

Per la seua part, Francisco Toledo ha manifestat que “és tot un plaer estar avui en la firma d’aquest conveni que servirà per a donar valor a una ubicació privilegiada que ha estat tancada molts anys, degradant-se”. “Ara posem a disposició de tots els ciutadans aquest gran atractiu turístic”, ha afegit el responsable de l’autoritat portuària. Tal com ha indicat Toledo, “la voluntat d’aquest conveni és que siga definitiva”. De moment, tant turistes com veïns podran gaudir aquest estiu d’unes vistes privilegiades en aquest nou espai que servirà, per ara, com a mirador.

Les tasques de neteja de la vegetació començaran la pròxima setmana amb la finalitat que l’espai puga estar preparat “el més prompte possible”, tal com ha assegurat Albert. Serà en una segona fase quan l’Ajuntament comence a realitzar els treballs de restauració de baranes i escales que posaran a punt l’entorn del far.

Toledo també ha volgut recordar que ja estan estudiant quin ús donar-li a l’edifici del far, una tasca complicada “per la seua singular estructura de doble D”. Un aspecte que el convertix en un far únic a Espanya i el més antic de la Comunitat Valenciana (va ser inaugurat al 1857).

Vull rebre les notes de premsa