Comunicació

Notes de prensa

El Lloc d´Inspecció Fronterera es reforçarà amb 3 funcionaris

26 June 2018

El presidente de la A

Patrimoni iniciarà el procés de reversió de l’edifici de la Comandància a instàncies del port

El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, i el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, han mantingut una reunió de treball per a conèixer l’estat de temes pendents d’ambdues institucions, com són el Lloc d’Inspecció Fronterera (PIF), la duana i l’edifici de la Comandància de Marina.

Respecte al PIF, Subdelegació del Govern ha informat de la propera dotació de 3 places de funcionaris de les 4 que ha sol·licitat l’Autoritat Portuària per a l’òptim funcionament d’aquest organisme. En l’actualitat una única funcionària atén el lloc, “la qual cosa és insuficient i resta competitivitat al port de Castelló davant a altres del sistema portuari espanyol”, ha manifestat Toledo.

Així, en breu es cobrirà un lloc interí per als serveis de Sanitat Exterior, s’ha dotat una plaça de funcionari per a Sanitat Animal que es proveirà pròximament, i s’ha tramitat la petició d’una plaça per a Sanitat Vegetal. “Aquestes tres places suposen una millora notable respecte allò que tenim ara”, ha assenyalat Francisco Toledo. “No obstant, PortCastelló aspira a aconseguir les 4 places estatals que ha reclamat, així com ampliar l’horari del PIF de les 8 hores actuals a les 24”. El president de l’Autoritat Portuària ha apuntat la possibilitat de “canviar el model estatal perquè cada port tinga el Lloc d’Inspecció Fronterera que necessita, i fins i tot considera que el propi port aporte fons per al seu òptim funcionament, com succeïx amb algun altre servei”.

D’altra banda, l’edifici de Duanes del port de Castelló estarà operatiu el pròxim any. Ja es disposa del projecte i consignació pressupostària per a condicionar l’immoble tancat des de 2012, data en la qual els serveis de duanes es van passar a oferir a la delegació de l’Agència Tributària del Passeig de Ribalta de Castelló.

El projecte es traurà a licitació quan es dispose de la llicència municipal d’obres i amb això “PortCastelló disposarà d’un servei que mai hauria d’haver-se deixat d’oferir al port i dóna una resposta a una reivindicació històrica de la Comunitat Portuària”, ha indicat Francisco Toledo.

Per últim, Francisco Toledo i David Barelles han repassat l’estat actual del procés de reversió de l’edifici de la Comandància de Marina que l’Autoritat Portuària de Castelló va sol·licitar per escrit al febrer de 2017 a la Direcció General de Patrimoni. El Ministeri de Defensa ha comunicat per escrit a la Direcció General la seua intenció de no fer ús de les dependències, per la qual cosa Patrimoni iniciarà els tràmits per a la seua desafecció, segons ha informat Subdelegació. L’edifici s’alça sobre sòl propietat de l’Autoritat Portuària, i roman tancat i sense cap activitat des de 2007.

Francisco Toledo ha agraït a David Barelles les gestions realitzades al capdavant de la Subdelegació relacionades amb projectes essencials per al creixement i desenvolupament de PortCastelló.

 

Vull rebre les notes de premsa