Comunicació

Notes de prensa

El jurat dels III Premis Faro PortCastelló selecciona a UBE, United MInerals i BP

13 February 2018

 

dav

14-02-2018

Reconeix la trajectòria empresarial, iniciativa empresarial i innovació d’aquestes empreses

UBE Corporation Europe, United Minerals Spain S.L i BP Oil Refineria de Castelló han sigut les empreses seleccionades pels membres del jurat dels III Premis Faro PortCastelló en les categories de Trajectòria Empresarial, Iniciativa Empresarial i Innovació respectivament. Les propostes s’elevaran al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Castelló en la seua pròxima reunió.

El jurat està integrat per representants de l’Autoritat Portuària de Castelló, Comunitat Portuària, Govern Valencià, Ajuntament de Castelló i dels sectors empresarial, econòmic, sindical i social de la província, és totalment paritari i majoritàriament extern a l’Autoritat Portuària.

El jurat ha destacat la trajectòria d’UBE, que complix 50 anys de presència a Castelló. Va començar al 1967 com a Proquimed fins que al 1994 va ser adquirida per la multinacional japonesa UBE. Actualment compta amb 420 empleats i ha invertit 400 milions des de la seua arribada a Castelló. Entre les inversions destacades al 2017 està el centre d’I+D amb més de 2000 metres quadrats i 30 professionals altament qualificats, i dos noves unitats productives que incrementaran la seua capacitat.

A més a més, el jurat ha reconegut la iniciativa empresarial de United Minerals Spain S.L, empresa que controla les pedreres d’argiles més importants al sud d’Ucraïna i principal distribuïdora d’aquesta matèria primera a Espanya. La firma ha decidit ubicar-se dins del port de Castelló i comprometre una inversió de 2,3 milions en unes instal·lacions exemplars mediambientalment.

Per últim, els membres del jurat han seleccionat a BP Oil Refineria de Castelló en la categoria d’Innovació pel seu magatzem de coc a la dàrsena sud que posa fi a les molèsties mediambientals que generava la seua manipulació a l’aire lliure. Es tracta d’uns magatzems que integren diverses tecnologies i solucions i els posicionen entre els més avançats. Per açò ha escomès una inversió de 14 milions d’euros.

L’objectiu de les distincions Faro PortCastelló és “reconèixer el treball realitzat per persones o empreses relacionades amb el port i reforçar el sentit de pertinença a la Comunitat Portuària”, tal com ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

 

Vull rebre les notes de premsa