Comunicació

Notes de prensa

Castelló Cruise Club posa en valor l´estratègia de PortCastelló per a captar creuers

14 November 2018

El port de Castelló mostrarà la seua oferta en el International Cruise Summit

Castelló Cruise Club valora positivament les mesures implantades per a atraure més creuers al port de Castelló i impulsar aquest turisme específic en la província. Les institucions i entitats que ho integren han mantingut una reunió en la qual s’ha posat en valor les accions impulsades i que han permès tancar per al pròxim any sis escales en el port de Castelló, la qual cosa suposa superar per vegada primera la barrera d’un o dos creuers anuals.

Aquest creixement és fruit de la nova estratègia impulsada per l’Autoritat Portuària de Castelló a través de Castelló Cruise Club, entitat en la qual estan integrats els estaments implicats en la promoció de creuers: Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló, Agència Valenciana de Turisme, Cambra de comerç, Aerocas, Universitat de Castelló, Fundació PortCastelló i la pròpia Autoritat Portuària.

L’acció més immediata és la participació de la Fundació PortCastelló en International Cruise Summit a Madrid els pròxims 27 i 28 de novembre. Es tracta d’un fòrum de debat global sobre la indústria de creuers mundial. Responsables de la Fundació promocionaran en la fira el nou moll per a creuers de luxe i de menor eslora en el moll de Llevant, que s’estrenarà el pròxim any atenent a les demandes de companyies navilieres. La particularitat d’aquesta nova infraestructura és la proximitat al moll de Costa, que concentra l’oferta d’oci i restauració del districte marítim de la ciutat. El Crystal Esprit serà el creuer que inaugurarà la nova infraestructura el pròxim 17 de maig de 2019.

Al mateix temps, i dins de l’acció comercial de la Fundació PortCastelló, s’estan organitzant nous viatges de familiarització amb operadors i navilieres per a donar-los a conèixer Castelló com a destinació. Durant aquests “fam trips” agents del sector tenen l’oportunitat de conèixer l’oferta turística gastronòmica i cultural de la província.

Durant la reunió de treball s’ha acordat intensificar la iniciativa “Castelló Cruise Friendly”. Es tracta d’un segell de qualitat que té com a objectiu prestar una atenció de qualitat als creueristes que arriben al port de Castelló. Actualment s’han adherit un total de 50 establiments de Castelló, per als quals la Cambra de comerç facilita cursos gratuïts de formació en anglès específic amb la finalitat de millorar les seues habilitats en l’atenció als turistes.

 

 

Vull rebre les notes de premsa