Comunicació

Notes de prensa

Toledo visita el far d´Orpesa per a començar a traçar un pla de rehabilitació

28 February 2017

 

28-2-2017

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, i el director del port, Roberto Arzo, han visitat aquest matí les instal·lacions del far d’Orpesa, acompanyats per l’alcalde de la localitat, Rafael Albert, la regidora de Patrimoni, Mari Carmen Taulé i la regidora de Podem Orpesa, Arantxa Martínez, qui va presentar una moció al respecte.

La visita respon al compromís que va adquirir Toledo de visitar «in situ» el far i veure en quines condicions es trobava per a possibles usos de cara al futur, la qual cosa també inclou l’aprofitament de la seua parcel·la exterior. Des de la institució portuària s’ha plantejat també la possibilitat de promoure la declaració del far com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

«Vull agrair a Francisco Toledo i a Roberto Arzo que hagen vingut a visitar el far després de la reunió que vam tenir a Castelló, i espere que prompte es conforme l’equip de treball que s’ha d’encarregar de la rehabilitació de l’edifici. Cal donar-li valor al far perquè és una meravella que tenim a Orpesa, en la qual podem organitzar visites guiades com a la Torre del Rei» va manifestar Albert després de la visita.

Per la seua part, Toledo va qualificar el far «d’únic en tota Espanya per la seua tipologia». «Hem comprovat que les instal·lacions estan ben conservades, però per a donar-los ús cal fer una restauració profunda, i respectar la seua estructura interior i exterior. Cal que construïm un grup de treball el més prompte possible que veja quins poden ser els seus usos per a valoritzar aquesta joia i traure-li partit com a focus d’atracció turística. La seua ubicació és excepcional, de fet, és alguna cosa més que un far, perquè té una extensió cap a la mar que pot donar moltes possibilitats d’aprofitament», va manifestar el president de l’Autoritat Portuària.

 

Vull rebre les notes de premsa